null Beeld

Vanavond eten we… rösti

Deze aardappelpannenkoek kan ook in eenpersoonsporties worden gemaakt. Lekker als bijgerecht, maar met een frisse salade erbij kan het ook als hoofdgerecht (ongeveer 200 calorieën per persoon) worden geserveerd.

Dit heb je nodig voor rösti voor 4-6 personen

  • 6 grote vastkokende aardappelen, geschild
  • 1 grote ui
  • wat tijmblaadjes
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3-4 el bloem
  • 1/2 tl gedroogde gist
  • zout & peper
  • zonnebloem- of maïsolie om in te bakken
  • zure room

Zo maak je het

Rasp de aardappelen op een grove rasp. Laat ze 30-40 min. staan in een kom, ze zullen wat vocht loslaten en oxideren. Rasp de ui op een grove rasp. Laat de geraspte aardappelen uitlekken en spoel ze onder de koude kraan. Druk het vocht eruit. Als de uien veel vocht hebben losgelaten, giet dan het meeste vocht af en meng daarna de ui met de aardappel. Voeg tijm, eieren, bloem, gist en zout en peper naar smaak toe.

Verhit een laagje olie van 3 mm in een koekenpan. Schep met een schuimspaan het aardappelmengsel uit de kom in de koekenpan. Verdeel het goed over de bodem van de pan. Bak de rösti aan beide kanten goudgeel en krokant op zacht vuur in 10-15 min. Keer met behulp van een deksel. Laat op keukenpapier uitlekken. Serveer warm met een lepeltje zure room.

Wachttijd: 40 min. Bereidingstijd: 10-15 min.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Jan Luijk. Styling: Barbara Groen. Bereiding: Sander de Ponti.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden