Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Vanavond eten we... tarte tatin

Een tarte tatin is niets anders dan een omgekeerd appeltaart. Het zoete taartje is verrukkelijk en bevat ongeveer 575 calorieën per persoon.   

Ingrediënten voor een tarte tatin voor 8 personen

Advertentie

Voor het deeg

  • 200 g bloem
  • 2 tl suiker
  • 100 g koude boter in blokjes
  • snufje zout
  • 3-4 el koud water

Voor de inhoud

  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 1,5 kg golden delicious of cox orange appels, geschild en in kwarten

Extra nodig

  • Vuurvaste schaal (liefst gietijzer, 20 cm doorsnede)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bloem, de boter en het zout in de keukenmachine en meng het met behulp van de pulseerknop kort door elkaar. Voeg 3 el water toe en meng tot een kruimelig deeg. Geen keukenmachine? Snijd de boter dan met twee messen tot kleine blokjes en meng, samen met de andere ingrediënten met koele handen tot een kruimelig deeg. Kneed niet te lang. Vorm een bal van het deeg en pak het in bakpapier in. Laat het deeg 30-60 minuten rusten op een koele plek.

Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot de diameter van de pan, leg het op een bakplaat en zet het in de koelkast tot het nodig is.

BOOK

Doe de suiker en de boter in de tarte-tatinschaal en zet hem op een hoog vuur. Laat het mengsel onder voortdurend roeren smelten. Haal de pan van het vuur en leg de appels in twee ringen in de pan. Zet de pan weer op het vuur en laat de appels ongeveer 30 min bakken of iets langer totdat de vloeistof dikker wordt en een mooie karamelkleur krijgt.

tarte_tatin_libelle_week5

Haal de pan van het vuur en bedek de appels met het deeg. Stop de randen goed en voorzichtig in. Zet de taart in de oven en bak hem in 45-60 min. goudbruin en gaar. Haal de pan uit de oven en laat de taart slechts een beetje afkoelen zodat de karamel nog zacht is. Stort de taart voorzichtig op een serveerschaal, zodat het deeg onderop komt en je de appels ziet zitten. Serveer warm met een klodder crème fraîche.

Receptuur: Yvette van Boven. Fotografie: Loupe Images

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien