Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Vandaag eten we... dunne frietjes

Afgelopen dagen urenlang in de keuken gestaan? Maak het jezelf makkelijk en eet zelfgemaakte dunne frietjes voor bij het avondeten of als brunch.

Benodigdheden voor superdunne frietjes

Advertentie

  • 4 grote frietaardappels, bijvoorbeeld Agria, Santé of bintje
  • plantaardige olie om te frituren
  • 65 g Maldon zeezoutvlokken
  • piepklein beetje zwarte truffel, geschaafd

Zo maak je het

Snijd de aardappels (met schil) in zo dun mogelijke frieten. Verhit de olie in een frituurpan. Check of de olie heet genoeg is door er een frietje in te doen. Als dat snel goudbruin wordt, kun je de rest van de frietjes – in porties – bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze eventueel warm in de oven tot alle frietjes gebakken zijn. Meng het zout met wat truffelschaafsel in een kommetje. Serveer de frietjes in zakjes met het truffelzout erbij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien