null Beeld

Vandaag eten we… boerenkool carbonara

Boerenkool is hip, supergezond én veelzijdig. Probeer eens boerenkool carbonara (circa 408 kcal p.p.). Is weer eens iets anders en in nog geen 30 minuten klaar. Geen boerenkoolfan? Probeer dit gerecht dan eens met cavolo nero.

undefined

Nodig voor boerenkool carbonara voor 4 personen

  • 1 kg boerenkool (of cavolo nero), heel fijn gesneden
  • zout en peper
  • 200 g gerookt spek, in heel kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eidooiers
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 500 g spaghetti

Zo maak je het

Breng een grote pan water aan de kook en doe daar wat zout en de kool in. Kook 10 minuten, schep de groente dan uit het water met een zeef en laat in een vergiet goed uitlekken. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in een minuut of 12. Giet af en laat uitdampen in de grote pan. Verhit intussen een koekenpan en bak het spek 8 minuten op middelhoog vuur uit.

Voeg na 6 minuten de knoflook toe en bak die mee. Klop eierdooiers, eieren, room en driekwart van de Parmezaanse kaas in een kom en breng op smaak met zout en peper. Doe de spekjes en het eimengsel bij de pasta in de pan, roer de kool erdoor en laat alles op laag vuur al roerend doorwarmen tot het net gaat binden. Dien meteen op, met wat geraspte Parmezaanse kaas erover.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden