null Beeld

Vandaag eten we…chowder met zalm

Van deze soep warm je wel op, want de chowder is lekker grof met grote stukken zalm erdoor! 

Vera Klandermans

Benodigdheden voor chowder met zalm voor 6 personen

Bereidingstijd: circa 35 minuten. Kcal: 422 p.p.

  • 2 el roomboter
  • 2 uien, in stukjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 wortelen, gehalveerd in de lengte en in dunne plakjes gesneden
  • een handje verse tijm, de blaadjes van de takjes af
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes
  • 1,5 liter vis- (of kippen-)bouillon (mag van 3 blokjes)
  • 2,5 dl room
  • 500 gram zalmfilet zonder vel, in blokjes
  • een bosje verse (platte) peterselie, gewassen en fijngehakt
  • een bosje bieslook

Zo maak je de chowder

Verwarm een grote zware pan en bak de ui, preiringen, wortelen, thijm en de laurierblaadjes zachtjes aan, ze mogen niet bruinen. Voeg de aardappels toe, bak ze even mee. Giet de bouillon erbij. De aardappel moeten nu onder staan, mocht dit niet zo zijn, voeg dan nog wat bouillon erbij. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten bijna gaar. Roer in de pan zodat sommige blokjes prakken en andere niet. De soep moet gebonden zijn, maar je moet ook ergens op kunnen bijten. Breng de chowder op smaak met zout en peper.

Doe er nu de in grove stuken gesneden vis bij en room. Warm de vis en de room even 5 minuten mee. Draai het vuur uit en laat de soep nu tien minuten staan. Proef nog even of er nog zout en peper bijmoet. Laat de soep niet meer koken, dan valt de vis uit elkaar. Schep eerst stukken zalm en aardappel in de kom en schap dan de romige soep er omheen. Bestrooi met bieslook en peterselie. Eet er knapperig brood bij.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden