null Beeld

Vandaag eten we oranjesoep van wortel

Deze oranjesoep van wortel is lekker pittig door de gemberwortel en paprika. 

Vera Klandermans

Dit heb je nodig

voor 4 personen

  • 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 40 g boter
  • 600 g winterwortel, in stukjes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 l groentebouillon
  • zout en peper
  • cayennepeper
  • 150 g verse geitenkaas
  • 2-3 el fijngesneden koriander
  • 2-3 el fijngesneden bladpeterselie

Zo maak je het

Bak de sjalotjes, gemberwortel en knoflook circa 5 minuten op zacht vuur in de boter. Voeg de wortel toe en bak deze 5 minuten mee. Roer de paprikapoeder en bouillon erdoorheen en laat alles op zacht vuur 20-25 minuten koken tot de wortel gaar is. Pureer de soep en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Maak als laatste met behulp van 2 theelepels kleine quenelles (ovalen) van de geitenkaas en rol deze door een mengsel van koriander en peterselie. Serveer ze in de soep.

Bereiden: circa 35 min. Circa 185 kcal p.p.

Wist je dat wortels multifunctioneel zijn? En 8 andere leuke weetjes over wortel.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden