Vandaag eten we…witte wintersoep
Alle witte groenten mogen in deze witte wintersoep. Lekkere zoete pastinaak, romige bloemkool, zijdezachte knolselderij en een aardappeltje om het te binden. Beetje room erbij en klaar is kees.
undefined
Benodigdheden voor witte wintersoep voor 6 personen
Bereidingstijd: circa 40 minuten. Kcal: 205 p.p. (bereid met room)
- grote klont boter (±40 gram)
- 1 grote ui, gesnipperd
- het wit van 1 prei, in ringen
- 150 gram aardappel, geschild en in blokjes
- 150 gram knolselderij, geschild en in blokjes
- 150 gram pastinaak, geschild en in blokjes
- 150 gram bloemkool, in kleine roosjes
- 1,5 liter kippen of groentebouillon
- 200 ml slagroom of melk
- 1 eetl. tijm
- 2 laurierblaadjes
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- evt. 1 eetl. karwijzaad, even gepoft in een hete koekenpan
Zo maak je de wintersoep
Smelt de boter in een grote pan met zware bodem en fruit de uien ongeveer 5 minuten totdat ze glazig zijn. Voeg de andere groenten toe en bak ze 10 minuten mee op laag vuur.
Giet de bouillon erbij, voeg de tijm en laurierblaadjes toe en laat de soep zeker 20 minuten sudderen tot alle groenten zacht zijn. Verwijder de blaadjes laurier en giet de slagroom erbij. Maak de soep glad met een staafmixer of in de blender en breng hem op smaak met peper en zout.
Dien op in grote kommen en bestrooi eventueel met geroosterde karwijzaadjes.
Recept: Yvette van Boven