null Beeld

Vandaag maken we… Gebakken broodpudding van suikerbrood

Broodpudding kun je van vrijwel alle soorten oud brood maken en is ideaal als nagerecht. Deze met suikerbrood bevat ongeveer 395 kcal per persoon en is extra lekker.

Nodig voor gebakken broodpudding van suikerbrood voor circa 12 personen

  • 125 g rozijnen
  • 3-4 el rum
  • 1 l melk
  • 200 g fijne tafelsuiker
  • 1 vanillestokje, gespleten
  • 6 eieren
  • 4 eidooiers
  • 1 suikerbrood, in dunne plakken

Zo maak je het

Week de rozijnen in de rum. Breng melk met suiker en het vanillestokje aan de kook. Klop de eieren en eidooiers door elkaar en schenk hierop onder voortdurend roeren in een dun straaltje de hete melk. Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het voorzichtig op zacht vuur tot de saus gaat binden. Laat het nu niet meer koken, want dan stollen de eieren. Laat de saus onder het roeren afkoelen. Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer het door de saus. Leg de plakken brood met de rozijnen en rum in lagen in een ingevette ovenschaal. Schenk de vanillesaus erover (het brood moet bedekt zijn) en bak de pudding 40-45 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Serveer de pudding lauwwarm. Lekker met crème fraîche.

Bereiden: circa 30 min. Oventijd: 40-45 min.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan & fotografie: Jan Luijk.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden