null Beeld

Vandaag maken we… Pizzadippers voor bij de borrel

Nog op zoek naar een borrelhapje voor vanavond? Probeer dan eens deze Pizzadippers van Yvette van Boven!

Benodigdheden voor Pizzadippers

Bereiden: 15 min. Bakken: 18 minuten. Kcal: 102 per glaasje (= reepje plus 1 el dip) (bij 20 glaasjes)

  • 1 pizzabodem uit een pizzapakket
  • 1 klein potje zwarte tapenade (ca. 140 g)
  • 1 rode paprika, heel fijn gesnipperd
  • 1 el oregano
  • 3-4 el olijfolie

voor de dip

  • 100 gram ricotta
  • 100 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • zwarte peper uit de molen en zout
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg de pizzabodem met de tapenade, flinters paprika, oregano en besprenkel met wat olijfolie peper en zout. Bak de pizza in ongeveer 18 minuten goudbruin. Roer de ingrediënten voor de dip door elkaar. Doe het in een ovenschaaltje en dek af met aluminiumfolie. Zet onder de pizza on de oven, zodat de kaas kan smelten. Schep het dan in een spuitzak. Snij de pizza met een pizzasnijder in reepjes. Spuit de dip in kleine glaasjes. Steek de reepjes pizza in de glaasjes en serveer direct.

TIP: je kunt ook de dip in een wijde schaal laten smelten en de reepjes pizza er allemaal insteken, dat ziet er ook tof uit.

Foodstyling: Hanneke Boers.

Productie & Receptuur: Yvette van Boven

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden