null Beeld

Vandaag maken we…warme bospaddenstoelen salade

Deze warme bospaddenstoelensalade is perfect voor in de winter. Het is een kruising tussen een gerecht en een salade, snel klaar en supergezond.

undefined

Dit heb je nodig voor de warme bospaddenstoelensalade voor 4 personen

Bereiden: circa 15 min. Circa 250 kcal p.p.

  • 3-4 el olijfolie
  • 250 g gemengde bospaddenstoelen, de grote kleiner gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 g haricots verts, kort gekookt en koud afgespoeld
  • 2-3 el balsamicoazijn
  • zout en peper naar smaak
  • 200 g kruidensalademix
  • 150 g geitenkaas, verbrokkeld

Zo maak je het

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze zacht zijn. Draai het vuur dan hoger, zodat al het vocht wegkookt en voeg de knoflook toe. Blus alles af met de rest van de olijfolie en de balsamicoazijn en breng alles op smaak met peper en zout.

Voeg de haricots verts toe en bak ze even mee. Schep alles door de kruidensalade en verdeel de salade over 4 grote kommen. Verbrokkel de geitenkaas erover en dien direct op.

Fotografie: Jeroen v/d Spek. Styling: Annemieke Paarlberg. Bereiding: Jessica Lek

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden