PREMIUM
Verrukkelijk warm: kruidige wafels met ahornsiroop & nootjes
Loopt het water je al in de mond door dit heerlijke dessert? Het is ook erg lekker als ontbijt. Serveer er dan een flinke lepel Griekse yoghurt bij & eventueel wat vers fruit.
Dessert, 4 wafels
Dit heb je nodig (naast een wafelijzer)
Voor de wafels
- 300 g bloem
- 90 g witte basterdsuiker
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- ½ tl zout
- 2 tl vijfkruidenpoeder of koekkruiden
- 330 g pompoenpuree
- 3 eieren (M)
- 125 ml volle melk
- 175 ml karnemelk
- 65 g boter, gesmolten
- Neutrale olie of boter om mee te bakken
Voor de garnering
- Geroosterde hazelnoten/amandelen
- Ahornsiroop
- Poedersuiker
Extra
- Wafelijzer
- Bakkwastje (liefst siliconen, want dat smelt niet)
Zo maak je het
- Verwarm het wafelijzer voor.
- Zeef de bloem boven een beslagkom en roer er de suiker, bakpoeder, baking soda, het zout en de specerijen door.
- Klop in een tweede kom de pompoenpuree, eieren, (karne)melk en gesmolten boter door elkaar.
- Meng de bloemmix door het pompoenmengsel.
- Kwast beide kanten van het wafelijzer in met wat olie of boter en schep circa 6 eetlepels beslag op het wafelijzer.
- Klap dicht en bak de wafel in circa 8 minuten gaar. Ga door tot het beslag op is en serveer.
- Lekker met geroosterde nootjes, ahornsiroop, bestrooid met wat poedersuiker.
Tip: Maak ook eens een laagjestaart van enkele wafels op elkaar. Met een vulling van hangop, mandarijn en ahornsiroop, of pecannotenijs met karamelsaus ertussen.
Bereidingstijd 10 minuten
Styling: Cyn Ferdinandus | Receptuur: Yvonne Jimmink | Fotografie: Eric van Lokven