Holland Zingt Kerst: € 24,95 per kaart >

Zoek binnen:

Dít is het verschil tussen een gele, groene en rode paprika (behalve de kleur)

Ook weleens in de supermarkt staan twijfelen tussen een rode, gele of groene paprika, terwijl je eigenlijk het verschil niet echt weet? Vanaf nu weet je het wél. Maak je mooi de blits op de groenteafdeling.

Wist je trouwens dat er een heel handige manier is om paprika’s te snijden? Vanaf nu springen die pitjes geen kant meer op.

Verschil moet er zijn
Dat groene paprika’s de minder rijpe varianten van de rode, oranje of gele versie zijn, wist je misschien al wel, maar dat brengt ook gevolgen voor de smaak en vertering met zich mee. Groene paprika’s zijn vroeger geoogst, wat je merkt aan de bittere en scherpere smaak. Rode en gele varianten smaken dus een tikkie zoeter.

Wauw, kijk nou toch
Daarnaast bevatten rode paprika’s 11 keer meer bètacaroteen dan groene paprika’s, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Bètacaroteen verhoogt onze weerstand, werkt als antioxidant. Gele paprika’s hebben dan weer meer vitamine C dan groene, maar minder vitamine A en bètacaroteen. Ben je er nog?

Ook pluspunten
De groene exemplaren hoef je gelukkig niet zomaar af te schrijven. Een groene paprika bevat ook nog vezels, vitaminen en antioxidanten en blijft nog altijd een goede keuze. Vooral bij warme gerechten komt de groene topper het beste tot zijn recht. Zeker in de oven, in een pasta of een stoofpotje smaakt de groente minder bitter dan wanneer je het rauw eet.

LEES OOK:

Bron: HLN. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien