null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Vind jij de vrienden van je partner niet leuk? Dit kun je het beste doen

Hoe vaak je het ook probeert, met sommige personen blijft de klik op z'n zachtst gezegd gewoon uit. Als zo'n persoon een goede vriend(in) van je partner is, kan dit best vervelend zijn. Hoe los je dit op?

Kirsten BloemenGetty Images

Paulette Sherman, psycholoog en relatiecoach, vindt het niet altijd een goed idee om dit meteen aan je partner te vertellen. ‘‘Als de vriend(in) in kwestie niet per se iets slechts doet, dan is het niet altijd een goed idee om erover te praten met je partner'', vertelt Sherman aan de website refinery29.com. ''Probeer afstand te houden en je niet te druk te maken over de persoon met wie je het moeilijk hebt.''

Plannen

Sextherapeut Vanessa Marin heeft nog een andere tip: deel je tijd gunstig in. ‘‘Laat je partner bijvoorbeeld tijd met die persoon doorbrengen wanneer jij zelf ook plannen hebt.'' Als jouw partner merkt dat je zijn of haar vrienden ontloopt, wees dan wel eerlijk. Marin: ‘‘Ga niet liegen en volhouden dat hij of zij zich dingen inbeeldt. Leg uit wat er aan de hand is en waarom je afstand houdt.'' Hierbij is het belangrijk om je niet vijandig op te stellen. Voor jouw partner is het immers ook niet superleuk om te horen dat je zijn of haar vrienden niet leuk vindt.

Don'ts

Vraag nooit, maar dan ook nooit, om jouw partner te laten kiezen tussen jou en zijn of haar vrienden, waarschuwt Sherman. Jouw partner mag zelf weten met wie hij of zij bevriend is. ‘‘Het is belangrijk dat je beseft dat de twee een geschiedenis hebben, misschien ook al vóórdat jij van de partij was.'' Je kunt dus niet eisen van je partner dat hij bepaalde vrienden opgeeft. Marin heeft ook nog een don't: beoordeel je partner ook niet op hoe hij of zij zich gedraagt als ze bij zijn of haar vrienden is. ‘‘We hebben allemaal vrienden bij wie we ons misschien niet altijd even goed gedragen'', legt Marin uit. ‘‘Geef je partner het voordeel van de twijfel.''

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Refinery29. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden