Salmon rice bowl Beeld Emily Mariko
Salmon rice bowlBeeld Emily Mariko

Viral op TikTok: deze lekkere (en makkelijke) zalm-rijstbowl

Emily Mariko’s salmon rice bowl is een ware hit op TikTok. Het recept is snel te bereiden én smaakt heerlijk. Wij zijn fan!

Emily plaatste op TikTok een video van zichzelf waarin zij het gerecht maakt, een echte Japanse klassieker. De originele video, die inmiddels bijna 70 miljoen (!) keer is bekeken, was het begin van een grote trend. Het platform staat inmiddels vol mensen die het recept namaken, of een eigen variatie maken.

Weggooien is zonde

Kliekjes zijn er natuurlijk om gebruikt te worden. Emily maakt het recept dan ook wanneer ze ingrediënten over heeft. De restjes zalm en rijst die ze gebruikt zijn dan ook gerust een dag oud (wel uit de koelkast). Inmiddels weten fans van het gerecht wat hen de volgende dag te wachten staat als Emily ’s avonds een video plaatst waarin ze een gerecht met zalm maakt: salmon bowl!

Dit heb je nodig

  • Restje gebakken zalm
  • Restje rijst
  • IJsklontje (ja echt, hier komen we op terug)
  • Sojasaus
  • Sriracha (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • Japanse kewpie mayonnaise (verkrijgbaar in de supermarkt, Aziatische winkels of online)
  • Avocado
  • Kimchi (verkrijgbaar in Aziatische winkels of online)
  • Geroosterde zeewiersnack (verkrijgbaar in Aziatische winkels of online)
  • Bakpapier

Zo maak je het

  1. Leg de gare zalm op een bord dat in de magnetron kan en prak deze met een vork in kleine stukjes.
  2. Bedek de zalm met een portie rijst.
  3. Druk een ijsklontje in de rijst en bedek het bord vervolgens met bakpapier.
  4. Verwarm dit vervolgens in 1,5 minuut in de magnetron. Je hoeft niet bang te zijn voor droge rijst en zalm. Het ijsklontje creëert namelijk stoom onder het bakpapier waardoor de ingrediënten niet uitdrogen.
  5. Verwijder wat er over is van het ijsklontje uit de rijst en voeg een ruime hoeveelheid sojasaus, sriracha en kewpie mayonnaise toe.
  6. Mix alles goed door zodat het een geheel wordt.
  7. Lepel de avocado uit, snij in plakjes en leg het op het bord.
  8. Eet het geheel samen met kimchi en de geroosterde zeewiersnacks.

Dit gerecht komt het best tot zijn recht als je het met eetstokjes eet. Hiermee kun je namelijk de zeewiersnacks om de avocado, kimchi en zalm-rijst-mix vouwen. Het is een ideaal recept voor een makkelijke lunch of voor een kliekjesavond. Zeker het proberen waard dus!

Bron: TikTok, Today.com

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden