Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Voor wie branden zij een kaarsje?

Een kaarsje voor alle onderdrukte vrouwen
Als dochter van een werkende moeder én als moeder van een tweeling brandt fractievoorzitter van Groen-Links Femke Halsema (43) een kaarsje voor onderdrukte vrouwen.

Femke Halsema brandt een kaarsje voor alle onderdrukte en mishandelde vrouwen in de wereld, van Nederland tot Afghanistan. “Hoeveel vrouwen zullen er ook deze kerst weer in de opvang en Blijf-van-mijn-lijfhuizen zitten?”

Advertentie

Een kaarsje voor Jamal en al die andere vertrapte Palestijnen
Oud-minister en -premier Dries van Agt (78) is al veertien jaar met pensioen. Maar uitrusten doet hij niet.

Dries van Agt is vandaag, maar eigenlijk alle dagen van het jaar, in gedachten bij Jamal. Een Palestijns jongetje dat hij op een van zijn vele reizen naar het midden-Oosten ontmoette. Maar niet alleen bij Jamal: “Bij al die andere vertrapte Palestijnen. Ik zie het als mijn levenstaak op te komen voor hun rechten.”

Dries van Agt publiceerde onlangs het boek Een schreeuw om recht – De tragedie van het Palestijnse volk (uitgeverij De Bezige Bij). Hij heeft ook een eigen website: www.driesvanagt.nl.

Een kaarsje voor Marc, mijn eerste grote liefde
Irene Moors houdt het dichter bij huis. Zij ontsteekt een kaarsje voor haar jeugdliefde Marc Zieck. Een knappe jongen die ze op haar 18e op Mallorca leerde kennen, met wie ze drie jaar innig verkering had en die wat haar betreft aan de wieg stond van haar succesvolle tv-carrière. Marc verongelukte elf jaar geleden toen hij 32 was. Op het moment dat Irene hoogzwanger was van haar eerste kindje. “Ik zal hem nooit vergeten. Op de meest vreemde momenten ‘duikt hij ineens weer op’. Áls een steun en toeverlaat op afstand.”

Fotocredits bij Dries van Agt en Palestijnse jongetjes: Ester Gebuis en Breaking the silence,
FOTOGRAFIE: Femke Halsema: Dirk Jan van Dijk. HAAR EN MAKE-UP: Djolien de Kreij (Femke Halsema).
Fotografie Irene Moors: Ester Gebuis

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien