PREMIUM

Voorgerecht kerst: fluweelzachte soep van truffel & bospaddenstoelen

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Crème fraîche maakt deze soep fluweelzacht. Een chique opener van het kerstdiner.

Studio Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
• 30 g ongezouten roomboter
• 2 sjalotten, gesnipperd
• 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini), minimaal 10 min. geweekt in een laagje kokend water zodat ze net onderstaan
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 4 takjes tijm
• 800 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt, in stukken
• 800 ml paddenstoelenbouillon, liefst zelfgemaakt
• 200 g crème fraîche
• 2 el truffeltapenade
• ½ citroen
• ½ bosje bieslook (10 g), fijngehakt

Voorbereiden: 20 min. Bereiden: 1 min. Kcal.: 265 p.p.

Voorbereiden: Verhit de boter in een ruime pan en fruit de sjalotten 4 min. Laat de porcini uitlekken (bewaar het weekwater) en bak ze met de knoflook, tijmtakjes en verse paddenstoelen 5 min. mee met de sjalot. Vul het weekvocht van de porcini aan met bouillon tot 1 l, giet dit bij de paddenstoelen en breng de soep aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de crème fraîche erin helemaal glad. Roer de truffeltapenade erdoor en breng de soep op smaak met een kneep citroensap, zout en peper.
Bereiden: Schep de soep in diepe borden of kommen en bestrooi met bieslook.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden