null Beeld

Vrouw weggepest om striae

De 33-jarige Canadese Tanis Jex-Blake ging naar het strand maar hield daar een bittere nasmaak aan over. Een aantal jongeren kreeg de vrouw in het vizier en begonnen vervelende opmerkingen over haar buik. Deze is na 5 kinderen niet meer zo strak als de buik van een 18-jarige en er was wat striae op te zien.

Nathalie Vreeburg

De vrouw besloot haar biezen te pakken en met de tranen over haar wangen is ze naar huis gereden. HIer besloot ze een post op Facebook te zetten waarin ze haar plaaggeesten toesprak:

"Dit is een open brief aan de 2 jongens en het ene meisje die besloten om vandaag niet aan het werk te gaan, maar in plaats daarvan besloten om naar Alberta Beach te komen om te ontspannen in de zon en te genieten van het water en een paar biertjes.

Het spijt me als mijn eerste poging tot openbaar zonnen in een bikini na 13 jaar jullie vervuld heeft met walging. Het spijt me dat mijn buik niet plat en strak is. Het spijt me dat mijn buik is bedekt met striae. Het spijt me als je mijn 33 jaar oude, 57 kilo wegende lichaam als aanstootgevend hebt beschouwd. Zoveel dat je het nodig vond om te wijzen, me uit te lachen en doen alsof je me wilde schoppen.

Het spijt me echter NIET dat mijn lijft vijf prachtige kinderen heeft voortgebracht. Zij zijn als baby in mijn buik gegroeid, ik heb ze beschermd en gevoed. En het zijn uitgegroeid tot prachtige, gezonde, intelligente en prachtige mensen.

Weet dat ik toen ik na jullie 'perfect' jonge lichamen keek, ik enkel kon denken "welke grote en geweldige prestatie heeft jullie lichaam gedaan?"

Ik heb mijn hoofd hoog gehouden, alsof dat wat jullie zeiden geen effect op me had. Maar in de auto onderweg terug naar huis heb ik gehuild. Bedankt voor het verpesten van mijn dag. Het zijn mensen zoals jullie die deze wereld een lelijke, hatelijke plaats maken. Ik kan niet anders dan medelijden hebben met de vrouwen die op een dag jullie kinderen zullen dragen en dan een 'vies' lichaam krijgen in jullie ogen. Ik kan alleen maar hopen dat op een dag jullie beseffen dat mijn 'oorlogswonden' iets zijn om trots op te zijn en niet iets om je voor te moeten schamen."

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden