Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom het voor vrouwen nog steeds zo moeilijk is zichzelf mooi te vinden

Stel, je wilt een ruimte binnengaan en je kunt kiezen uit twee deuren. Boven de ene deur staat het woord: ‘Mooi’. Boven de tweede deur staat ‘Gewoon’. Door welke deur loop jij naar binnen?

In dit filmpje van beautymerk Dove kunnen vrouwen kiezen door welke deur ze naar binnen gaan. Dove staat bekend om zijn campagnes die vrouwen aansporen zichzelf mooi te vinden, hoe ze er ook uitzien.

Advertentie

Zelfbewust
Dat blijkt moeilijker dan gedacht voor veel van ons. Het overgrote deel kiest voor de ‘gewone’ deur. Zoals een vrouw zegt in de video: “Het was confronterend om die twee woorden te zien en te moeten kiezen, je wordt je ineens zo bewust van jezelf.”

Lees ook: Fotoserie: mooie vrouwen over de hele wereld

Nobel
Hoe nobel het streven van Dove ook – want bewust de keuze te maken door de ‘mooie’ deur te stappen zou best eens kunnen maken dat je je al mooier voelt – toch valt er wel wat op af te dingen. Want wat is er eigenlijk mis met gewoon zijn?

Bekijk ook deze campagne van Dove, over het enorme verschil tussen hoe vrouwen zichzelf zien en hoe ze door anderen bekeken worden:

Lees ook: Goed nieuws: slapen maakt mooi

Bron: Adweek, Gazet vanAntwerpen Beeld: iStock

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien