Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Waarom je een citroen moet rollen voordat je ‘m snijdt

Gebruik jij regelmatig citroenen voor in je smoothies of gerechten? Dan hebben wij een heel handige tip voor je. Je doet er namelijk goed aan om een citroen voortaan eerst even te rollen over je aanrechtblad of snijplank voordat je ‘m gaat snijden.

Lemonhack

Dit zorgt er namelijk voor dat je smoothies en gerechten een stuk lekkerder worden. Hoe dat zit, leggen we je hier uit.

Veelzijdige vrucht

Een citroen is zo’n typische vrucht die je het hele jaar door kunt gebruiken. Je kunt wat citroensap door je smoothie doen, een schijfje in je thee of wat druppeltjes over je zalm. Kortom: het is een veelzijdige vrucht die je waarschijnlijk regelmatig gebruikt. Maar rol jij je citroenen ook eerst even voordat je ze gebruikt? Dit heeft namelijk twee belangrijke voordelen.

Waarom je citroen rollen?

Door de citroen te rollen, maak je de sappen in de vrucht helemaal los. Het sap komt dan dus ook veel makkelijker los wanneer je het ergens over uitknijpt. Daarnaast heeft de citroensap nog meer smaak omdat je dus al het sap loskrijgt en niet slechts een deel. Dit trucje werkt ook als een tierelier bij citroenen die nog niet volledig rijp zijn, omdat je door het rollen er toch nog wat meer sap uit kunt krijgen.

Overigens werkt het niet alleen bij citroen: rollen heeft ook een positieve uitwerking op andere citrusvruchten zoals limoen, sinaasappel en pompelmoes.

Wist je trouwens dat je citroenen ook héél goed kunt gebruiken voor bepaalde schoonmaakklusjes? Welke dat zijn kun je hier zien:

Bron: Freundin

Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden