Close-up of ginger in Malaysia Beeld Getty Images
Close-up of ginger in MalaysiaBeeld Getty Images

Waarom je gember juist beter níet kunt schillen

Nu de koude dagen zijn aangebroken, kan het geen kwaad om wat vaker thee met een schijfje gember erin te drinken. Gember is ook lekker door een curry en kan zelfs door de havermoutpap. Alleen dat schillen van die gember kan een stuk sneller.

Susan DalstraGetty Images

Nu vraag je je misschien af hóé het dan een stuk sneller kan. Het antwoord is simpel: niet schillen. Que? Je leest het goed. Je kunt jezelf in de toekomst heel wat tijd en gehannes besparen. Online vind je eindeloos veel tips om gember eenvoudiger te schillen. Van in de vriezer leggen tot uithollen met een lepel. Allemaal leuk en aardig, maar het kan geen kwaad om de schil te laten zitten. Sterker nog: veel chefs besparen zichzelf die moeite.

Gember niet schillen

"Ik schil gember nooit", zegt Molly Baz van het beroemde kookkanaal Bon Appétit. "Ik begrijp niet waarom mensen gember schillen. Iemand besloot op een dag dat je de schil moet verwijderen en toen verspilde iedereen z'n tijd door te hannesen met een lepel. Terwijl je het gerust kunt eten zonder dat je iets merkt van de schil. Je kunt het gewoon eten, tenzij de gember heel oud en knokig is. Maar dan zou je die gember überhaupt niet moeten gebruiken."

Verspilling voorkomen

Nog een groot voordeel als je gember met schil en al eet: je voorkomt een boel verspilling. Als je je zorgen maakt over bacteriën kun je de gember afspoelen met warm water zoals je ook met bijvoorbeeld een appel doet. Gebruik dan wel altijd verse gember.

Waarom gemberthee drinken zo gezond is:

Bron: Pure wow.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden