Camembert snijden Beeld Getty Images/Westend61
Camembert snijdenBeeld Getty Images/Westend61

Waarom je nooit het puntje van de camembert mag afsnijden

Hoe eet je een bitterbal zonder je mond te branden? En waarom hoor je een croissant eigenlijk niet met jam te eten? Op deze en talloze andere vragen geeft culinair journalist Mara Grimm antwoord In haar nieuwe boek Eetiquette. Ze geeft alvast een tipje van de sluier en vertelt ons waarom je nooit het puntje van deze kaas mag afsnijden.

Chanan FoppenGetty Images/Westend61

Een goed glas rode wijn met een lekker stukje brie of camembert... mmmm! Deze kaas wordt vaak geserveerd in een punt. Vanaf het uiterste puntje snijd je de kaas dan het makkelijkst in kleine stukjes, maar dat is juist niet de goede manier om camembert te uiten. Mara Grimm legt in het boek uit waarom:

Camembert snijden

“Camembert is een ronde kaas, die vaak wordt geserveerd in punten. Veruit de meeste smaak zit in het midden van de camembert. Daarom mag je aan tafel nooit het uiterste puntje van de kaas afsnijden. Als je dat doet is het lekkerste stuk namelijk in één keer weg. Snijd daarom lange, dunne plakjes vanaf de zijkant. Dat geldt trouwens ook voor brie en alle andere kazen die in een punt worden geserveerd.”

Het boek Eetiquette Beeld Mara Grimm
Het boek EetiquetteBeeld Mara Grimm

Het boek Eetiquette (€14,99)is te bestellen via maragrimm.nl en vanaf 1 december ook verkrijgbaar in de boekhandel.

BEKIJK OOK: Deze licht pittige kaasfondue van camembert serveer je IN een rond brood:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden