null Beeld

Waarom koppels die veel verliefde foto’s delen vaak minder gelukkig zijn

Een ontbijtje op bed, een bosje bloemen, knuffelen op de bank, samen ergens aan de koffie, of knus in de bioscoop. Sommige stelletjes delen het liefst élk moment met de virtuele wereld. Maar voor diegenen die dat niet doen, is er goed nieuws.

Floor Gijsbertse

Want koppels die het niet zo hebben op het álles delen op social media met virtuele vrienden blijken in een relatie veel gelukkiger te zijn dan de tortelduifjes die wél alles delen, schrijft Flair België. En daar zijn verschillende redenen voor:

1. Bevestiging

Stelletjes die gelukkig zijn hebben geen bevestiging nodig van virtuele vrienden en kennissen op social media. Dus die extra likes of lieve reacties zijn leuk, maar uiteindelijk is de bevestiging van je partner het belangrijkst.

2. Bewijsdrang

Wie op social media tal van foto's van verliefde koppels voorbij ziet komen, zal misschien het gevoel bekruipen hetzelfde te moeten doen. Want jij bent minstens zo gelukkig! Maar wanneer je geen foto's op Facebook plaatst van jou en je lief, betekent dat niet dat je geen goede relatie hebt. Je allerbeste vrienden en naasten weten hoe het zit, en belangrijker: jij en je lief weten hoe goed het tussen jullie zit. Meer bewijs heb je niet nodig.

3. Gelukkiger

Veel wetenschappers hebben het bewezen: wie minder op social media post is gelukkiger. Kortom, wanneer je zelf gelukkiger bent heb je het niet nodig om continu bevestiging te zoeken. Je kan alle geluksmomentjes lekker voor jezelf houden, of ze delen op WhatsApp met je vriendinnen of kids. Want wanneer het aantal likes je gemoedstoestand gaat beïnvloeden, betekent dat niet veel goeds voor je gelukstoestand.

4. Geluksmomenten

Juist van de mooiste kleine geluksmomenten vergeten we foto's te maken. Omdat het moment zo mooi en klein is dat het niet nodig is dit te doen. En juist dan sta je er niet eens bij stil om het te delen op social media.

De leukste artikelen van Libelle in je mailbox? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Sabina kreeg een huwelijksaanzoek van haar ernstig zieke vriend:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden