null Beeld

Waarom sex de oplossing kan zijn als je vergeetachtig bent

Dat sex voor veel dingen goed is, is inmiddels wel duidelijk. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een potje sex ook heel goed voor je geheugen zou zijn. 

Chanan Foppen

Onderzoekers van de McGill Universiteit in Canada hebben onderzoek gedaan naar het verband tussen sex en het geheugen. Uit dit onderzoek blijkt dat vrouwen die vaker sex hebben, makkelijker woorden onthouden. Dit is te verklaren doordat er een verband is ontdekt tussen sex en het deel van onze hersenen dat onze emoties, geheugen en het zenuwstelsel controleert.

Vragenlijst

78 heteroseksuele vrouwen onder de 30 kregen de opdracht om gezichten van mensen en moeilijke woorden te onthouden. Daarnaast moesten ze een vragenlijst invullen. En wat blijkt: de vrouwen die volgens het onderzoek het meeste sex hadden, waren ook beter in het onthouden van moeilijke woorden. Sex had daarnaast geen invloed op hoe goed of slecht de vrouwen waren in het herkennen van gezichten.

Hippocampus

De onderzoekers concluderen hieruit dat er een link zou kunnen zijn tussen sex, het geheugen en de hippocampus, het gedeelte van de hersenen waar impulsen binnenkomen. De hormonen die beloning signaleren aan de hersenen worden zowel geassocieerd met geheugen als met seksuele activiteit. Het onthouden van woorden gebeurt ook voor het grootste gedeelte in de hippocampus en het visuele geheugen juist in het gedeelte daar omheen. Daardoor heeft sex daar geen invloed op, maar kan het wel zo zijn dat de hippocampus van vrouwen die veel sex hebben actiever is waardoor ze dus ook sneller dingen onthouden.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:


De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: RTLNieuws.nl. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden