Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Warme wanten

Volg de instructies voor de Mohair Wanten tot aan **
Wissel de breinaalden voor maat 3 mm en werk verder als voor de Mohair Wanten tot aan ***
Wissel de breinaalden voor maat 2,75 mm en maak af als bij de Mohair Wanten.

RUCHE LANGS DE VINGEROPENING
Neem aan de goede kant met pennen 3 mm en 1 draad B verdeeld langs de opening voor de vingers 44 (48) st. op en brei r. Verdeel de st. over drie naalden. Markeer de laatste st. van de opzet, zodat begin/einde van een toer herkenbaar is en neem de vierde naald om te breien.

Advertentie

Toer 1 (goede kant) r.
Toer 2 iedere st. dubbel r. breien (eerst voorin, dan achterin insteken), (88/96 st.)
Toer 3 r.
Toer 3 herh. laatste twee toeren (176/192 st.)
Kant losjes r. breiend af.

Maak de ruche voor de tweede want op dezelfde wijze.

AFWERKING
Werk alle draadeindjes af en gebruik de draad aan de onderkant van de duim om een eventuele opening daar te sluiten.
Pers zachtjes vanaf de verkeerde kant, zonder de ruche te raken en met inachtneming van de voorschriften op het label van de mohair.
 
STEKEN OPNEMEN VOOR DE RUCHES
Om de vele ruches te maken die voorkomen in mijn boek gebruik ik een speciale techniek om steken op de pakken – een waarmee u vast al bekend bent wanneer u ooit een bies of kraag aan een gebreid kledingstuk heeft gezet. Sommige ruches zijn enkel, andere dubbel, sommige zelfs driedubbel.

In het voorbeeld hieronder worden de steken opgenomen langs de afkantrand, maar u kunt ook steken moeten opnemen langs de opzetrand of de zijkant van het breiwerk. De methode daarvoor is precies dezelfde.

Neem de goede of averechtse kant van  het breiwerk, conform de instructies van uw patroon, en werk van rechts naar links. Steek de punt van de naald door de eerste afkantsteek.

Sla de draad waarmee u de ruche maakt om de punt van de naald en haal die door de steek heen, alsof u een steek breit door de afkantsteek.Dit vormt een lus op de naald. Steek de punt van de naald door de volgende afkantsteek en haal de draad op dezelfde wijze door.

Herhaal dit langs de gehele rand, maar zorg ervoor dat u de op te nemen steken goed verdeeld over de hele rand.

In Libelle Feestmaand vindt u dit grote werkboek op bladzijde 48.

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien