Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Waszak op pootjes

Benodigdheden
– Patroontekenpapier
– Stof ‘Fredrika’ € 3,99 p.m (Ikea), 1,50?x?1,50 m
– Knopspelden
– Schaar
– Waszak met frame ‘Linnan’ € 12,95 (Ikea)
– Naaimachine
– Veiligheids- speld
– Strijkbout
– Klittenband van 50?x?1,5 cm (l?x?b), in 5 stukken geknipt van 10 cm lang
– Garen
– Meetlint

Download de werktekening van de waszak op pootjes.

Advertentie

Werkbeschrijving
Neem alle patroondelen over op patroon-tekenpapier (n.a.v. de werktekening). Leg de patroondelen op de stof, speld ze vast en knip ze met 1 cm zoom rondom uit. Voorzie alle patroondelen van een kleine zigzagsteek. Stik vervolgens de zijnaad van de waszak dicht.

Patroondelen
Leg de 2 patroondelen voor de band (zie werktekening) met de goede zijde naar binnen op elkaar. Speld ze vast en stik de band rondom dicht, maar laat 1 korte kant open. Keer door deze opening m.b.v. een veiligheidsspeld de band binnenstebuiten. Pers de band met een strijkbout uit. Naai de opening met kleine steekjes dicht. Zet aan de uiteinden van de band 2 stukjes klittenband van 10 cm (zie tekening) met knopspelden vast en stik ze aan de band. Stik de band vast aan de bodem van de waszak (zie originele waszak voor plaatsing van band). Speld de bodem vast aan de waszak en stik ook de bodem vast. Werk de bovenkant van de waszak af met 1 cm zoom.

Klittenbandjes
Zet aan de bovenkant van de waszak de klittenbandjes (4 stuks van 10 cm met ruwe zijde en 4 stuks met borstelige zijde) met knop-spelden vast (zie tekening). Naai ze aan de buitenkant van waszak. Werk de deksel af met een zoom van 1 cm en stik een tunnel van 1 cm breed voor de metalen pin (zie tekening).

Frame
Zet het frame in elkaar volgens de Ikea- handleiding en hang de waszak in het frame. Speld de deksel aan de zijkant van de waszak vast. Haal de waszak weer los van het frame en stik de deksel aan de waszak vast. Schuif de pin in de tunnel van de deksel. Strijk alle naden uit met de strijkbout en hang de waszak aan het frame.

Meer Libelle zelfmaakplannen? Alle zelfmaakplannen vindt u op: Libelle.nl/zelfmaakplannen.

Speel hier de sudoku van vrijdag 24 januari

Sudoku

Premium

Zin om je hersenen weer even op scherp te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze vrijdag 24 januari hebben wij namelijk weer een leuke sudoku voor je.

Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Veel succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien