Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Zo vaak moet je jouw wc schoonmaken

Het kleinste kamertje is misschien wel de minst favoriete plek om schoon te maken, maar of je het nou leuk vindt of niet: het is toch wel écht nodig.

Omdat het toilet dagelijks wordt gebruikt, en in gezinnen ook nog door meerdere mensen, is het een ideale broedplaats voor bacteriën. Niet alleen door de wc-bril en de pot zelf, maar ook door plekken die vaak over het hoofd worden gezien.

Advertentie

Richtlijn
De richtlijn is om elk toilet in huis minstens 1 keer per week gronding schoon te maken. Hierbij geldt dat hoe meer mensen er dagelijks gebruik van maken, hoe vaker je dit moet doen. Dus als je een groot gezin hebt, is het beter om dit om de dag te doen. Denk hierbij aan de wc-pot en de wasbak ontkalken én de muren, deur en vloer reinigen. En vergeet de scharnieren en de spoelknop niet!

LEES OOK: ZO VAAK MOET JE JOUW BADMAT WASSEN

In de tussentijd
Kleinere taken die je 2 keer per week kunt doen zijn: de deurklink, onder de rand en de buitenkant van de wc-pot schoonmaken én natuurlijk ook de handdoeken vervangen. En hierbij geldt natuurlijk ook weer: hoe meer mensen er gebruik van maken, hoe vaker je het moet schoonmaken.

Geen zware taak
Het lijkt allemaal veel werk, maar het schoonmaken van je toilet hoeft helemaal geen zware taak te zijn. Als je het vaak genoeg doet, dan wordt het ook nooit meer écht smerig en is het voortaan ook makkelijker schoon te houden.

Bron: Househould Management 101, How Stuff Works. Beeld: iStock

 

LEES OOK:

Anne-Wil merkt dat ze ouder wordt als Han haar op iets wijst

Vrouw zorgen

Premium

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze spreekt af met haar jeugdvriendinnen Helga en Agnes.

Zaterdag

Meteen na het ontbijt ben ik begonnen met het leeghalen van de kerstboom. Weg met dat ding! Andere jaren kan ik er bijna geen afscheid van nemen, nu kan hij me niet snel genoeg de deur uit zijn. Het is trouwens nog een heel karwei, en als ik klaar ben zitten de naalden tot onder mijn oksels, dwars door mijn trui heen. Het kan me allemaal niets schelen. [premium-verder-lezen] Ik maak de knijpertjes van de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien