Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Deze week in Libelle 20

Libelle 20 staat vol leuke artikelen, reportages en foto’s.

Deze week in Libelle 20:

Advertentie

  • Doe de test: wat voor soort moeder ben ik?
  • Win een scooter
  • Jansen & co maken
  • Zinderende zomermode met bloemen, fruit & strepen

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer losLibelle is nu ook te lezen op deiPad.

Libelle brief

Van de ene op de andere dag
Ik heb altijd veel alcohol gedronken. Het was een gewoonte in mijn familie, mijn vader dronk ook heel veel. Toch is het woord ‘alcoholist’ nooit gevallen, ook bij mij niet. Elke dag dronk ik pakken goedkope rode wijn en het werden er steeds meer. ’s Middags om twee uur begon ik al. Als ik ’s morgens wakker werd, voelde ik me schuldig en miserabel tot ik na een paar glazen alles weer aankon. Ergens wist ik dat ik zo niet kon doorgaan, dus ik ben van de ene op de andere dag gestopt. De paar pakken wijn die ik nog had, heb ik door de gootsteen gespoeld. Afkickverschijnselen had ik nauwelijks, en als ik nu ’s ochtends wakker word, voel ik me vaak blij. Ik zing weer in een koor en doe vrijwilligerswerk in het verpleeghuis. Aan het eind van de middag is het nog weleens moeilijk, maar ik maak werk van het avondeten en beloon mezelf met fruit. Ik ben niet van plan om toch een glaasje te nemen want ik weet dat het er dan meer zullen worden. ‘Je kunt het’, zeg ik tegen mezelf als ik het moeilijk heb. Want wat ik wil met mijn leven, is nóg meer van mijn kinderen en kleinkinderen genieten dan ik nu al doe.
Anoniem
De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Recepten

dezeweekculi1

dezeweekculi2

Pasta con cavolfiore

Caponata

 

Reisaanbiedingen

dezeweekkos

dezeweektoerisme

KOS

SICILIË

Extra:

  • Libelle zoekt je: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
  • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die je bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter je computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat je leert, is meteen toepasbaar in je dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
  • Muziekje
  • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat mee en stel vragen!

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien