null Beeld

Welk kleurtype ben jij?

In de winkel leek het zo'n gaaf vest! Hij stond de verkoopster ook fantastisch. Maar eenmaal thuis voel je je er toch niet prettig bij. Je kijkt en kijkt in de spiegel, maar het blijkt dat deze kleur eigenlijk helemaal niet zo goed bij je past.... En dan blijft het vest jaren achter in je kast hangen. Zonde! Voorkom een miskoop door te weten wat voor kleurtype je bent. 

Uit een peiling van Styletoday.nl onder haar bezoekers blijkt dat 47% geen idee heeft welke kleuren haar het beste staan en dat 30% weleens een miskoop doen omdat de kleur van het kledingstuk niet bij haar past.

De kleur van het seizoen

Hoe kan het nou zo zijn dat de ene kleur jou beter staat dan de andere? En waarom draagt je vriendin met flair allerlei pastekleuren terwijl jij er maar heel bleekje van wordt? Dit is allemaal afhankelijk van welk seizoenstype je bent. Er zijn 4 verschillende types te onderscheiden: lente, zomer, herfst en winter. Bij elk type hoort een ander kleurenpalet. Wil jij weten welk kleurtype jij bent?

Doe de kleurtype test!

Jouw huid is:

 • A. licht, ivoorkleurig, met een gelige ondertoon, nooit echt bruin. Soms sproeten.
 • B. rozig, bleek, porselein en fris
 • C. goudbeige, goudbruin, met een gelige ondertoon. Eventueel sproetjes.
 • D. zeer blank, porselein of olijfkleurig, donker of Aziatisch type

Jouw haarkleur is:

 • A. licht tot midden goudbruin, rossige schijn, roodblond
 • B. licht asblond tot bruin, nooit een rode of gouden schijn
 • C. midden- tot donkerbruin met een koperen of gouden glans
 • D. donkerbruin tot zwart, zonder rode of gouden ondertoon.

Jouw ogen zijn:

 • A. blauw, lichtgroen, lichtbruin, zelden heel donker
 • B. blauw, grijsblauw
 • C. bruin, groen, hazelnoot
 • D. felblauw, grijs, donkerbruin of zwart.

A. Lentetype

Kies jij het meeste A, dan ben je waarschijnlijk een lentetype. Lentetypes hebben vaak goudblond tot een tot licht rossige haarkleur. Hun ogen zijn (grijs)blauw, lichtbruin of groenig. Hun huid is licht, maar wel met een warme (gouden) ondertoon. Vaak hebben lentetypes sproetjes.

Lentetypes worden niet snel bruin in de zon. Hebben soms de neiging te verbranden.

Bekijk ons kleuradvies voor lentetypes>>

null Beeld

B. Zomertype

Als zomertype heb je meestal (licht)blond haar met een koele ondertoon. Als jij van nature witblond tot asblond haar hebt, kan je ervanuit gaan dat je een zomertype bent. Zomertypes hebben een lichte huid met een koele ondertoon. Soms wel met een frisse blos op de wangen. Net als lentetypes worden ze niet bruin in de zon en verbranden over het algemeen snel in. Hun ogen zijn vaak helderblauw maar kunnen ook naar grijs of groen neigen. .

Bekijk ons kleuradvies voor zomertypes>>

null Beeld WireImage
Beeld WireImage

C. Herfsttype

Heb jij het meest een C ingevuld? Dan kan je jezelf onder de herfsttypes scharen. Een herfsttype herken je aan hun donkerblonde tot chocoladebruine haar. Hierin zit vaak een gouden of koperen gloed. De ogen van herfsttypes zijn meestal (licht)bruin, groen of hazelnoot. Herfsttypers hebben een lichte tot beige huidskleur met hier een daar een sproetje. Als herfsttype word je niet snel bruin, maar als je rustig aan doet, kan je je kleurtje wel lang behouden!

Bekijk ons kleuradvies voor herfsttypes>>

D. Wintertype

Als jij een wintertype bent, heb je waarschijnlijk een wat bleke of lichtgetinte huid met een blauwkoele ondertoon. Wintertypes hebben meestal geen zomersproetjes. Hun haar is donkerbruin tot zwart zonder rode gloed, dus ook weer met een koele ondertoon. Wintertypes hebben een groot contrast tussen hun donkere haren en lichte huid.

Bekijk ons kleuradvies voor wintertypes>>

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden