null Beeld

Welke bril past bij jouw gezichtsvorm?

Is jouw gezicht rond, ovaal of juist rechthoekig? En wil je weten welke bril daar het beste bij past? Eye Wish Opticiens weet er alles van!

onze Commerciële Redactie

Je wilt een nieuwe bril, maar je hebt geen idee welk montuur je het mooiste staat. Gelukkig weten de stylisten van Eye Wish Opticiens raad!

null Beeld

"Als ik stijladvies geef aan mensen, kijk ik altijd eerst naar de kaaklijn", vertelt Eye Wish stylist Saskia. "Die moet een harmonie vormen in combinatie met de bril. Heb je bijvoorbeeld rechte lijnen in het gezicht en in je kaak, dan staat een ronde bril beter dan een recht montuur. En andersom. Daarnaast kijk ik ook altijd naar de haarkleur, de ondertoon van de huid en of iemand een warm of koel type is. Hierin moeten het montuur en de kleuren ook matchen."

Welke bril past bij welk type gezicht?

null Beeld

1. Driehoekig gezicht

Een driehoekig gezicht is het breedst bij de jukbeenderen en wordt geleidelijk smaller richting het voorhoofd en heeft een spitse kaaklijn. Bij een driehoekige gezichtsvorm brengen brede en ronde brillen het gezicht in balans.

null Beeld

2. Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is lang en heeft een ronde kaak- en haarlijn. Omdat deze gezichtsvorm van zichzelf al mooi in evenwicht is, staan hier vrijwel alle brillen goed bij.

null Beeld

3. Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht is het breedst bij het voorhoofd en wordt geleidelijk smaller richting de kaak. Brede en hoekige monturen brengen dit gezicht in balans.

null Beeld


4. Rond gezicht

Een rond gezicht is ongeveer even lang als breed en heeft een ronde kaaklijn en idem voorhoofd. Bij een rond gezicht passen het beste brillen met rechte en hoekige lijnen.

null Beeld


5. Vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht staan ronde, ovale of brede monturen, omdat ze het gezicht een zachtere uitstraling geven en de jukbeenderen accentueren.

null Beeld

6. Rechthoekig gezicht

Een rechthoekig gezicht is lang en heeft rechte lijnen met even brede jukbeenderen als voorhoofd en kaak. Door de rechte vormen in het gezicht staan brillen met ronde lijnen het beste.

Welk type gezicht je ook hebt, bij Eye Wish Opticiens vind je altijd een bril waarmee je goed ziet én er goed uitziet. Kijk hier voor meer informatie of gluur hieronder alvast naar wat leuke monturen!

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden