Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Werkbeschrijving macramé plantenhangers

Ben je al bekend met macramé of heb je een moeder of tante met kennis van deze” seventies” technieken? Experimenteer dan ook eens met een andere knoop. Er is veel mogelijk! Door een andere knooptechniek te gebruiken of stap 3 vaker te herhalen, krijg je steeds een ander effect en kun je meerdere maten plantenpotten kwijt in je macramé plantenhanger.

Advertentie

Benodigdheden voor één plantenhanger:

– een halve klos witte Hoooked Zpagetti
– een stevige O-ring, zes houten versierknopen
– evt. een grote stopnaald

Stap 1: Knip 6 draden van 3.00 meter

Sla deze draden dubbel door ze door de O-rong te halen. Maak nu een eenvoudige knoop.

Stap 2: Knoop de basis

Maak nu met de eerste 4 draden 12 weitasknopen. Doe dit nog 2 keer zodat je 3 strengen overhoudt met weitasknopen.
Je houdt nu per streng 2 korte draden over en twee lange. Werk nu de korte draden die je over hebt weg door deze terug te steken in de strengen van Weitasknopen. (Tip: met een grote stopnaald is dit heel gemakkelijk).

Stap 3: De plantenhanger creëren

Pak nu 2 draden kruislings en maak een gewone knoop. Pak nu de volgende 2 draden kruislings en maak weer een knoop en herhaal dit ook met de laatste draden. Herhaal dit maar zorg nu dat de draden wederom gekruist zijn.

Stap 4: Versieren
Knoop nu de 6 draden samen met een strak aangetrokken knoop. Versier de loshangende draden met verschillende knopen. Het handigste is om knopen te gebruiken met een grote opening.

Zie ook: www.hoooked.nl voor materialen, patroonboeken en meer inspiratie voor breien, haken en knopen.

Bekijk ook hoe je een bedboard, wollen gordijnen of macramé wandgordijn maakt.

Leona Philippo spreekt voor één keer over haar geaardheid: “Als bij donderslag wist ik: het komt door háár” 

Leona

LHBTI... Dit zijn geen letters, maar dit gaat over mensen. En over houden van wie we willen. Daarom vertelt de biseksuele Leona Philippo haar verhaal. “Hoe meer openheid ik geef, hoe dichter bij we bij acceptatie komen.”

Leona Philippo (41) is singer-songwriter, actrice en motivational speaker. Met haar ex-vrouw kreeg ze Manuel (9). Zoon Tymon (2) kreeg ze alleen. Voor één keer spreekt ze publiekelijk over haar geaardheid.

“Ik ben helemaal niet bezig met mijn geaardheid, nooit geweest ook. Als er in interviews naar wordt gevraagd, ga ik er zelfs liever n

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien