PREMIUMAlleen maar niet eenzaam

Wieke Dingler (58): “Mijn vrijheid is me veel waard”

null Beeld Petronellanitta
Beeld Petronellanitta

Wieke Dingler (58) is secretaresse in de ouderenzorg en ruim 28 jaar single.

Liesbeth SmitPetronellanitta

“Rond mijn dertigste droomde ik dat ik mij op mijn eigen bruiloft had verstopt achter een pilaar, terwijl de gasten naar me op zoek waren. Duidelijker kon mijn onder­bewustzijn het niet tegen me zeggen. Na die droom wist ik zeker dat huisje-­boompje-beestje niet voor mij was weggelegd. Mijn toenmalige partner wilde wel settelen. Maar ik zag het niet zitten en uiteindelijk hebben we die relatie in goede harmonie beëindigd. Terwijl mijn vriendinnen trouwden en kinderen kregen, ­ontdekte ik mezelf, daten en uitgaan. Een geschikte partner leverde dat niet op. Veel dates planden meteen mijn hele weekend vol, hadden al kinderen of wilden samenwonen. Bovendien werd ik niet snel verliefd. Eén keer wel, maar hij had al een vrouw en een gezin. Dat vond ik jammer, maar mijn vrijheid

null Beeld

was me ook veel waard en dat is nooit veranderd. Door de jaren heen kreeg ik weleens de vraag waarom ik geen kinderen wilde of werd op ­feestjes opeens iemands single kennis of oom aangedragen. Dan zei ik altijd: ‘doe ’m de groeten.’ Toch kreeg ik daardoor weleens het gevoel dat er iets mis met mij zou zijn; waarom wilde ik niet wat iedereen zo gewoon leek te vinden? Door een zesjarige studie psychologie ontdekte ik dat ik nooit andere keuzes had willen maken, die van mij zijn alleen niet wat de meeste mensen doen. Een relatie of single zijn, het heeft allebei voor- en nadelen. Ik ben gewoon tevredener in mijn eentje. Als die prins komt is hij dus best welkom, maar daten doe ik niet meer. Ik richt me liever op mijn werk en hobby’s, ik reis graag en heb een paar hechte vriendschappen. Angst om aan het eind van mijn leven ‘ongebruikt retour’ te gaan ken ik niet. Daar ben ik al veel te lang veel te gelukkig voor.”

Styling: Ronald Huisinga | Haar en make-up: Astrid Timmer | Bronnen: nu.nl, RTL Nieuws, CBS, eenzaam.nl |
Wieke: M.m.v. Peek & Cloppenburg (jurk), Nolten (laarzen), Asos (accessoires),

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden