PREMIUMrecept

Witte truffels met groene thee

null Beeld Jan Luijk
Beeld Jan Luijk

Groene thee en witte chocolade gaan heel goed samen, maar je kunt ook experimenteren met andere soorten thee. Liever geen vieze handen? Gebruik dan plastic handschoenen bij het rollen.

Studio Yvette van BovenJan Luijk

Voor 18 truffels:
• 300 ml slagroom
• 2 zakjes groene thee (of losse thee in een filter)
• 225 g witte chocolade, plus extra om doorheen te rollen
• 30 g roomboter.
Eventueel nodig: plastic handschoenen.

Voorbereidingstijd: 10 min. Wachttijd: 8 uur. Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 125 p.st.

Breng de room met de zakjes groene thee erin net tegen de kook aan in een kleine pan op middelhoog vuur. Zet het vuur uit na ca. 5 min. uit en laat minimaal 1 uur trekken. Hak de chocolade grof en doe met de boter in een ruime kom. Breng de room opnieuw net tegen de kook aan, haal de theezakjes eruit, giet de room over de chocolade met boter en laat even staan tot de chocolade zacht is. Roer met een garde tot een glad mengsel. Laat de ganache 8 uur (1 nacht) opstijven in de koelkast. Strooi de fijngehakte chocolade in een diep bord. Dit is eventueel het moment om plastic handschoenen aan te doen. Schep een kleine eetlepel van de ganache en rol tot een balletje. Haal de balletjes door de witte chocolade en leg ze op een bakplaat of dienblad bekleed met bakpapier. Zet op een koele plek. De koelkast is een goede bewaarplek, maar haal de truffels er dan een halfuurtje voor serveren uit, zodat ze niet ijskoud zijn.

Fotografie: Jan Luijk | Assistent fotografie: Roxanne van Weerden | Styling: Annemieke Paarlberg | Bereiding: Oscar de Lint | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v. de Bijenkorf, H&M Home, Dille & Kamille, Rootfolk

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden