recept
Wittebonendip met Libanees brood
Deze dip is heel lekker met Libanees of ander platbrood.
Voor 8 personen: spoel 2 blikken witte bonen (á 400 g) af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit 3 el olijfolie met 2 tenen gekneusde knoflook (met schil) en 2 takjes rozemarijn een paar minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de bonen een paar minuten omscheppend mee. Breng op smaak met zeezout, peper en 1 el wittewijnazijn. Vis de takjes rozemarijn en knoflook eruit. Prak de bonen met een flinke scheut lekkere olijfolie met een vork of pureestamper tot een grove dip. Hak een handje macademianoten (ca. 50 g) fijn. Bestrooi de dip met de macademia’s en geef er een stapeltje (warm) Libanees platbrood bij.
Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 205 p.p.
Fotografie: Jan Luijk | Assistent fotografie: Roxanne van Weerden | Styling: Annemieke Paarlberg | Bereiding: Oscar de Lint | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v. de Bijenkorf, H&M Home, Dille & Kamille, Rootfolk