recept

Wittebonendip met Libanees brood

null Beeld Jan Luijk
Beeld Jan Luijk

Deze dip is heel lekker met Libanees of ander platbrood.

Studio Yvette van BovenJan Luijk

Voor 8 personen: spoel 2 blikken witte bonen (á 400 g) af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit 3 el olijfolie met 2 tenen gekneusde knoflook (met schil) en 2 takjes rozemarijn een paar minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de bonen een paar minuten omscheppend mee. Breng op smaak met zeezout, peper en 1 el wittewijnazijn. Vis de takjes rozemarijn en knoflook eruit. Prak de bonen met een flinke scheut lekkere olijfolie met een vork of pureestamper tot een grove dip. Hak een handje macademianoten (ca. 50 g) fijn. Bestrooi de dip met de macademia’s en geef er een stapeltje (warm) Libanees platbrood bij.

Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 205 p.p.

Fotografie: Jan Luijk | Assistent fotografie: Roxanne van Weerden | Styling: Annemieke Paarlberg | Bereiding: Oscar de Lint | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v. de Bijenkorf, H&M Home, Dille & Kamille, Rootfolk

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden