Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Wondermiddel tegen migraine?

Migraine bestrijden zonder bijwerkingen, het klikt te mooi om waar te zijn. Toch belooft het nieuwe middel Cefaly migraine veilig en niet-medicinaal aan te pakken. Het middel is gebaseerd op de zogenaamde TENS technologie.

Cefaly behandelt de eerste tak van de drielingzenuw. Die zenuw reageert op migraine. De hoofdset die vast wordt geklikt aan een plakstrip geeft tintelingen af, waardoor een hoger endorfineniveau ontstaat. Hierdoor wordt de drielingzenuw minder gevoelig voor pijn.

Advertentie

Tijdens de controle van meer dan 5000 behandelingen is geen enkele klacht of bijwerking gerapporteerd, aldus de producent van Cefaly. Eén op de drie acute aanvallen stopt bij een behandeling van twee keer twintig minuten en in 65 procent van de gevallen vermindert de pijn. Bij preventief gebruik is er gemiddeld binnen vier maanden sprake van een progressieve vermindering van 28 procent van het aantal aanvallen per maand.

Het Leids Universitair Medisch Centrum, waar heel veel onderzoek plaatsvindt naar migraine, reageert toch terughoudend. Volgens Gisela Terwindt, neuroloog en hoofd van de hoofdpijnpolikliniek van dit ziekenhuis, ziet Cefaly er zeer sophisticated uit, maar ontbreekt het aan overtuigend wetenschappelijk bewijs dat het middel echt nuttig is. “Wij zullen het daarom niet aanraden. Het is evenmin een (inter)nationaal erkende behandeling.”

Voor meer informatie kunt naar de website www.cefaly.nl gaan.

In Libelle 47 staat een artikel over migraine. Lees dit artikel op bladzijde 36.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien