Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Wondermiddel tegen migraine?

Migraine bestrijden zonder bijwerkingen, het klikt te mooi om waar te zijn. Toch belooft het nieuwe middel Cefaly migraine veilig en niet-medicinaal aan te pakken. Het middel is gebaseerd op de zogenaamde TENS technologie.

Cefaly behandelt de eerste tak van de drielingzenuw. Die zenuw reageert op migraine. De hoofdset die vast wordt geklikt aan een plakstrip geeft tintelingen af, waardoor een hoger endorfineniveau ontstaat. Hierdoor wordt de drielingzenuw minder gevoelig voor pijn.

Advertentie

Tijdens de controle van meer dan 5000 behandelingen is geen enkele klacht of bijwerking gerapporteerd, aldus de producent van Cefaly. Eén op de drie acute aanvallen stopt bij een behandeling van twee keer twintig minuten en in 65 procent van de gevallen vermindert de pijn. Bij preventief gebruik is er gemiddeld binnen vier maanden sprake van een progressieve vermindering van 28 procent van het aantal aanvallen per maand.

Het Leids Universitair Medisch Centrum, waar heel veel onderzoek plaatsvindt naar migraine, reageert toch terughoudend. Volgens Gisela Terwindt, neuroloog en hoofd van de hoofdpijnpolikliniek van dit ziekenhuis, ziet Cefaly er zeer sophisticated uit, maar ontbreekt het aan overtuigend wetenschappelijk bewijs dat het middel echt nuttig is. “Wij zullen het daarom niet aanraden. Het is evenmin een (inter)nationaal erkende behandeling.”

Voor meer informatie kunt naar de website www.cefaly.nl gaan.

In Libelle 47 staat een artikel over migraine. Lees dit artikel op bladzijde 36.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Beau van Erven Dorens krijgt lof met nieuw programma 'Beau in Floradorp'

Dinsdagavond was de eerste aflevering te zien van het nieuwe programma van Beau van Erven Dorens. In Beau in Floradorp verdiept de presentator zich in een oude Amsterdamse Volksbuurt. En de kijkers zijn helemaal weg van de manier waarop hij dat aanpakt. 

Beau van Erven Dorens duikt graag in werelden die ver van zijn eigen leven afstaan. Zo ging hij voorheen al op pad met daklozen, trok hij met een kameel door de woestijn en voer hij eenzaam de Noordzee over. In zijn nieuwe programma Beau in Floradorp duikt Beau weer in een nieuwe wereld. Die van de oude volksbuurt in Amsterdam-Noord die niet een al te beste reputatie heeft.

Advertentie

Beau in Floradorp

Beau gaat in gesprek met de bewoners en duikt hun leven in. Al snel wordt duidelijk dat veel mensen in Floradorp bijzondere verhalen bij zich dragen en soms kampen met een pijnlijk verleden. Maar ook weten veel van de Amsterdammers wat naastenliefde is en zitten ze vol dromen.

‘Geweldig’

De kijkers zijn dan ook onder de indruk van het programma en de mensen. En dat niet alleen. Vooral de manier waarop Beau in gesprek gaat met de bewoners, raakt de kijkers. Op Twitter krijgt de presentator dan ook veel lof. “Wat een topprogramma en geen betere presentator denkbaar dan Beau van Erven Dorens”, schrijft iemand. “Beau, je bent geweldig”, laat een andere kijker weten.

Beau van Erven Dorens maakte eerder de programma’s The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project. Daar probeerde hij daklozen te helpen naar een beter leven. Ook na het programma bezocht hij de deelnemers nog wel eens en gaf hij ze wel eens geld. Om zo veel geld gaat dat:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Twitter. Beeld: Rtl. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Hugo de Jonge in 'Op1': 'In juli heeft iedereen die wil, de eerste prik gehad'

Dinsdagavond schoof Hugo de Jonge aan bij Op1 waar hij onder andere praatte over het vaccinatiebeleid. Daar sprak de minister de verwachting uit dat op 1 juli iedereen in Nederland die een vaccinatie wil, de eerste prik moet hebben gehad. 

In ‘Op1’ laat minister Hugo de Jonge weten dat hij inmiddels tevreden is over het vaccinatiebeleid. Er worden regelmatig nieuwe ‘vaccinatierecords’ gebroken in Nederland. Zo staat het dagrecord nu op 66.000 vaccinaties en de verwachting is dat dat record weer zal worden gebroken. “We hebben de eerste miljoen gezet in 46 dagen. De tweede miljoen zetten we in half maart, daar gaan we nog geen twintig dagen over doen. En de derde miljoen, die verwacht ik op de drempel van maart en april te kunnen zetten.”

Advertentie

Verwachtingen

Dat het vaccineren sneller gaat dan een paar weken geleden, is goed nieuws. Dit betekent volgens De Jonge namelijk dat aan het einde van het eerste kwartaal, over één maand, de meeste kwetsbare mensen al zijn gevaccineerd en de mensen die voor hun zorgen. Hiermee bedoelt Hugo de Jonge dan vooral de mensen boven de 80 jaar.

Eerste prik

Die verwachting durft De Jonge verder te trekken, al geeft hij aan dat het niet gaat om een belofte. Toch, als alles goed gaat en alle verwachte leveringen doorgaan, laat de minister weten dat op 1 juli iedere Nederlander die gevaccineerd wil worden de eerste prik kan hebben gekregen.

Volledig beschermd

In die verwachting gaat De Jonge ervan uit dat zo’n 85% van de Nederlanders zich wil laten vaccineren en dus 15% niet. Als dat het geval is, zou op 1 juli niet alleen iedereen de eerste prik hebben gehad, maar zou ook tweederde van de bevolking al volledig beschermd moeten kunnen zijn, met twee prikken.

We kennen Hugo de Jonge als ‘coronaminister’. Maar wat weten we eigenlijk over hem? Wij vroegen hem wanneer hij voor het laatst iets liefs heeft gedaan, waar hij wakker van heeft gelegen en wanneer hij ergens aan twijfelde.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron & Beeld: Op1. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 3 maart: "Stier, op erotisch vlak valt er wat te beleven"

De tarotkaart die voor woensdag 3 maart is getrokken is ‘Drie van Staven’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: zelfvertrouwen. Men gelooft in de eigen mogelijkheden. In de liefde gaat het over oprechte betrokkenheid. Elkaar verwennen en trots zijn op elkaar. Singles zoeken bij deze kaart een charismatisch type. Carrière: Veel ondernemingslust en daadkracht. Dit is een leider.

Advertentie

Ram

Je surft op dezelfde golf als je omgeving, daardoor zijn botsingen nu nagenoeg uitgesloten. Komt het toch tot geharrewar, parkeer je eigen mening dan even. Uitparkeren kan altijd nog.

Stier

Op erotisch vlak valt er wat te beleven. Vandaag krijg je een voorproefje door puur te genieten van het verlangen naar de ander. Stel ‘de daad’ uit en speel zonder doel met elkaar – of met jezelf.

Tweelingen

Je werklust laat vandaag misschien weinig ruimte voor sport, spel en spannends. Streep vanavond alles wat ruikt naar ‘moeten’ weg. In de ruimte komen antwoorden moeiteloos binnen.

Kreeft

‘Je weet wat je kan, dus doe het dan!’ Het is je motto vandaag en je moedigt er anderen mee aan. Heb je mantelzorgtaken? De ander krijgt een opleving als je niet álles uit handen neemt.

Leeuw

Gebaren van vriendelijkheid hebben nu grote gevolgen. Je wordt (nog) aantrekkelijker als je respect, loyaliteit en eerlijkheid toont. Geef vooral dat muurbloempje water met zonnige voeding.

Maagd

Kijk eens terug naar waarmee je vorig jaar druk was. Hoe heeft dit jaar jou veranderd? Waar ben je wijzer geworden? Tel vandaag je zegeningen, dankbaarheid geeft je hoogglans.

Weegschaal

Weinig kans dat jou vandaag iets groots dwars zit. Richt je daarom op kleine oneffenheden en akkefietjes. Wat wil je nog uitpraten? Wringende schoenen kunnen nu uit.

Schorpioen

Richt je op andermans kwaliteiten, dat stemt positief. Fouten vergeten hoeft niet, maar vergeven gaat prima vandaag. Spreek met jezelf af dat je alleen naar het hier-en-nu kijkt.

Boogschutter

Een beetje schaven hier, een tikkeltje schuiven daar. Kleine veranderingen maken een groot verschil. Zelfs je bankstel en die kast een andere plaats geven, schept ruimte – in je hoofd.

Steenbok

Ken jezelf. Het is een thema waarmee je meer en meer vertrouwd raakt. Vandaag coach je jezelf door te ontspannen en jezelf permissie te geven om te voelen wat je voelt. Alles is welkom.

Waterman

Van sleur geen sprake vandaag, je mixt nieuwe plannen graag met bestaande. Zoek hulp bij de uitwerking ervan. Een jongere kan je verrassend goed bijstaan met raad en daad.

Vissen

Op het werk is er opluchting, of verlichting. Taken worden beter verdeeld, of je start met iets dat beter bij je past. Thuis zit je in de opknap-modus. Vooral heldere kleuren geven je lust for life.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Abonneecadeau editie 11: een blouse van Tramontana

Omdat we zo blij zijn met onze lezeressen verloten we elke week mooie prijzen onder onze trouwe abonnees. Deze week is dat – tromgeroffel – 5x een Check Print Blouse van Tramontana t.w.v. € 59,95.

Advertentie

De 5 gelukkige winnaars van dit abonneecadeau zijn:

  • J. uit Bergen op Zoom
  • A. uit Hoorn
  • M. uit Berkel en Rodenrijs
  • Stienie uit Leeuwarden
  • Marianne uit Leiden

Ben jij een van de gelukkigen? Dan krijg je je cadeau ergens in de komende weken thuis gestuurd. Correspondentie over de identiteit van de winnaars is in verband met de privacywetgeving helaas niet mogelijk. Voor meer abonneecadeaus klik je hier

Check Print Blouse

De Tramontana blouse met ruitdessin is een echt fashionable item. De blouse is voorzien van stoffen gevoerde knoopjes en een opstaande kraag. De pofmouw en de gesmokte manchet met knoop geven de blouse een fancy look. De Tramontana collecties bestaan altijd uit complete looks met verrassende prints en details die je eindeloos kunt combineren. Tramontana biedt kleding met wat extra’s waarin je je op-en-top vrouw voelt. De kleding heeft een perfecte pasvorm.

Meer informatie vind je op de website van Tramontana.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien