PREMIUMRecept
Zachte chocoladebroodjes met hazelnoot
Het kan ook met melk- of zelfs witte chocolade in plaats van puur. De hazelnoten kunnen worden vervangen door een ander soort.
Voor 4 broodjes
• 100 g witte (gepelde) hazelnoten
• 100 g pure chocolade
• 4 plakjes roomboterbladerdeeg, zelfgemaakt of gekocht, ontdooid
• 1 ei, losgeklopt
• ¼ tl zeezoutvlokken (Maldon)
Bereiden: 10 min. Bakken: 18-20 min. Kcal.: 390 per stuk
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur mooi bruin, circa 5 min. Laat iets afkoelen en hak ze grof.
Snijd de chocolade in de breedte in 8 reepjes. Als de chocolade in kleinere stukjes breekt, geeft dat niets. Leg ze straks gewoon naast elkaar.
Leg een plakje bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en schep ½ el gehakte hazelnoten in de breedte in een strook op ca. 1 cm van de rand. Leg daar een reepje chocolade op. Rol het bladerdeeg eroverheen, verdeel nog ½ el hazelnoten in de breedte over het deeg en leg er nog een reepje chocolade op. Rol het plakje dicht, laat de uiteinden open (de chocola mag er een beetje uitlopen tijdens het bakken) en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat.
Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei, besprenkel met zoutvlokken en bak ze in het midden van de oven in 18-20 min. gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen voor het serveren.
Fotografie: Jan Luijk, Roxanne van Weerden (ass.). | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: La Folie Antiek, Van Manen aan Tafel, de Bijenkorf, Dille & Kamille, kringloopwinkel