Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Zelf een sintzak maken

Benodigdheden:
– Witte jutestof, 140 cm breed € 15,- p/m (De Boerenbonthal)
– Zwart plakvilt 90 cm breed € 16,95 p/m, hier is 1,5 meter gebruikt (Pipoos)
– Gedraaid wit koord (Jan de Grote Kleinvakman)

Aan de slag!
Leg de jutestof uit op de grond, knip een lap van 100 cm hoog en 150 cm breed uit de stof (houd een naad van ongeveer 5 cm over voor de tunnel aan de bovenkant en 2 cm voor de zijnaad, deze moet u optellen bij de maat). Stik daarna de zijnaad dicht. Strijk de naad eventueel open voor een scherp resultaat. Het uitgeknipte plakvilt kunt u over de onderkant plakken, houd zo’n 2 cm over om voor de bodem te gebruiken. Haal voorzichtig het vilt los en druk het aan.

Advertentie

sintzak

Maak daarna aan de bovenkant een tunnel waar later het koord doorheen wordt geregen. Laat een kleine naad open van ongeveer 3 cm waar de uiteinden van het koord doorkomen. Nu gaat u de ronde bodem in de zak stikken. Neem een potlood en een lang touwtje om een mooie cirkel te maken. De straal van de cirkel wordt bij deze maatvoering 47 cm, reken hierbij ook ongeveer 2 cm voor de naad, dan wordt de straal dus 51 cm. Knoop het touwtje om de punt van het potlood en houd het uiteinde van het touw met de vinger vast. Het uiteinde vormt het midden van de cirkel. Trek nu het touw strak en teken met het potlood een mooie cirkel. Zet nu de twee achterkanten van de zak en de cirkel aan elkaar vast. Speld ze vast en naai ze op ongeveer 2 cm rond. Knip daarna de naad voorzichtig in tot het stiksel en strijk eventueel nog even uit.

Om het touw makkelijk door de tunnel te halen, maakt u het uiteinde van het touw vast aan een grote veiligheidsspeld. Zo kunt u het touw makkelijk door de tunnel begeleiden.

Vilt knippen: print een leuke afbeelding van Sinterklaas en Zwarte Piet (te vinden op internet) uit om als sjabloon te gebruiken. Teken deze Sint en Piet en een mooi silhouet van huizen over op de achterkant van het vilt. Knip de afbeeldingen voorzichtig en zoveel mogelijk aan een stuk uit.

Kijk voor meer zelfmaakplannen op www.libelle.nl/zelfmaakplannen.

uithetblad wooninspiratie

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien