Nachos Beeld Getty Images
NachosBeeld Getty Images

Zelf nacho’s maken? Dit zijn de lekkerste recepten

Een portie nacho’s is de perfecte snack tijdens een borrel, maar een goedgevulde schaal volstaat ook prima als avondeten. Wil jij zelf nacho’s maken? Met deze tips, tricks en recepten komt dat helemaal goed.

Smullen!

Het geheim voor de perfecte nacho’s zijn de juiste ingrediënten. De tortillachips kun je in de supermarkt kopen, bij een Mexicaanse delicatessewinkel of zelf maken. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet met slechts drie simpele ingrediënten.

Juiste kaas

Verder is de juiste kaas natuurlijk onmisbaar. Iedere kaas die goed smelt kun je in principe over de nacho’s heen strooien, maar in de meeste recepten wordt er gekozen voor cheddar. Tip: maak laagjes van geraspte kaas en tortillachips om het extra goed te verdelen. Een heerlijke kaassaus, ook wel queso genoemd, maak je met dit recept dat we al eens eerder deelden.

De volgende stap is bedenken welke toppings je wilt toevoegen. We zetten de lekkerste recepten voor je op een rijtje.

Nacho’s met (vega) gehakt

Nacho’s maken wordt nog leuker en lekkerder als je ze goed vult. Deze nacho’s met (vegetarisch) gehakt, paprika en bosui van Lekker en Simpel volstaat als maaltijd en zet je in een handomdraai op tafel.

Lekker makkelijk

Geen ster in de keuken? Dan zijn deze Bugel-nacho’s van Food Life Steef iets voor jou. Het enige wat je hoeft te doen, is een ovenschaal vullen met Bugels en geraspte mozzarella en dit vijf minuten in de oven zetten. De dip maak je van crème fraîche en chilisaus. Simpeler kan haast niet.

Vegan nacho’s

Ook de vegans onder ons kunnen zelf nacho’s maken. Dit recept van Elsa’s Wholesome Life is rijkelijk gevuld en kun je dus gerust als veganistische lunch of avondeten op tafel zetten. Deze nacho’s bevatten niet alleen vegan kaas maar ook zwarte bonen, jackfruit, guacamole en verse salsa.

Nacho’s met guacamole

De Amerikaans-Mexicaanse foodblogger Isabel Eats heeft op haar website een heerlijk recept voor guacamole. Binnen tien minuten staat het op tafel! Geen simpele mix van avocado, zout en peper, maar met tomaten, jalapeño, limoen en ui.

Kaas en crème fraîche

Een combinatie van kaas en crème fraîche zorgt voor extra smeuïge nacho’s. Dit klassieke recept van Allerhande is daar een goed voorbeeld van.

Als je guacamole op deze manier opbergt blijft het fris:

Bron: Pinterest

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden