Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Zelfmaker van Janssen & Co: vilten kersthanger

Zin in een originele kerstboom? Met deze vilten kersthangers maak je absoluut de blits.

Je kunt ze in verschillende kleuren maken maar ook kiezen voor naturel, door bijvoorbeeld witte en grijze kleuren te gebruiken.

Advertentie

Benodigdheden:

  • Verschillende kleuren vilt (lapjes)
  • Wit garen
  • Potlood
  • Schaar
  • Naald

kersthanger

1. Knip 5 stukjes verschillende kleuren vilt uit. Voor de kleine 8 cm hoog en 3 cm breed. En voor de grote 15 cm hoog, 4 cm breed.

2. Vouw de stukjes vilt en schets met potlood het sjabloon zoals op het voorbeeld. Je haalt twee bloemblaadjes uit elke strip.

3. Knip daarna de blaadjes uit en zorg ervoor dat je er zes hebt. Kies de kleurvolgorde die je zelf het mooist vindt. Nummer ze daarna net zoals hierboven.

4. Knip 60 cm draad voor de kleine hanger en 90 cm draad voor de grote hanger. Houd daarna stuk 1 en 4 met hun gevouwen kanten op elkaar. Zodat de vouwen tegen elkaar aan zitten. Met kleine steekjes naai je de twee delen aan elkaar langs de binnenzijde van de plooien. Knip het draad daarna nog niet af.

5. Vouw de twee genaaide stukken weer in hun vouw en zet 2 en 5 met hun vouw er tegenaan. Naai nu de steekjes door de andere steekjes van 1 en 4. Zorg dat je niet door de stof naait. Knip het draad daarna nog niet af.

6. Vouw 2 en 5 weer gesloten en gebruik nu de laatst stukjes 3 en 6 aan elke kant één. Naai stukken 3 en 6 aan elkaar door het midden vast.

7. Wanneer je klaar bent met deze naad trek je de draad uit op de top van het hangertje.

8. Maak daarna een lus van 8 cm aan de bovenkant van het hangertje. En maak aan de top van het hangertje een knoop. Trek de naald door het midden stuk naar beneden en knip het aan de onderkant af zodat het uiteinde verborgen is.

Succes!

Bron: Purlbee

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien