null Beeld

PREMIUM

Zelfmoordpact

Kay en Cyril sluiten een verbond: Kays vader is onlangs na tien jaar aftakelen aan alzheimer overleden en zo’n einde willen ze zichzelf, elkaar en hun kinderen besparen. Over dertig jaar, de avond van Kays tachtigste verjaardag in maart 2020, zullen ze samen zelfmoord plegen. Of toch niet?
Tot de dood ons scheidt, Lionel Shriver € 22,99 (Atlas Contact)

Maartje Fleur

HUMOR

In verschillende variaties op het verhaal komen alle opties langs die je maar kunt bedenken. De verhalen hebben een heerlijk donkere humor. Doordat elke versie start op een ander moment in de tijd, blijft het boeien. Boek met een lach en een traan.
Sandra Alberts ★★★★☆

ORIGINEEL IDEE

Interessante ingrediënten en een origineel idee maken helaas geen roman die beklijft. Voor de lezer blijven de hoofdpersonen op afstand. Bepaalde stukken zijn actueel en zetten aan tot denken, maar de uitwerking mist menselijkheid.
Gea van Beuningen ★★☆☆☆

DE VLOER OP

Het boek deed me denken aan het tv-programma De vloer op: en steeds dezelfde scène, maar met een andere afloop. Herdoor raakte het verhaal me niet echt, hoe knap geschreven en grappig het ook is.
Maartje Fleur ★★★☆☆

STOF TOT NADENKEN

Shriver zit boven op de actualiteit: ook corona en Brexit spelen een rol als Kay en Cyril op hun tachtigste moeten besluiten of ze er vrijwillig een einde aan gaan breien. Dat geeft stof tot nadenken. Fascinerend en echt anders dan wat je normaliter leest.
Marleen Koolmees ★★★★★

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden