null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zie je vaak dezelfde cijfers op de klok? Dat zouden wel eens engelengetallen kunnen zijn

Regelmatig 11:11 uur op de klok zien, € 44,44 moeten betalen of je oog dat als vanzelf valt op huisnummer 333. Herkenbaar? Misschien zie jij wel zogenaamde engelengetallen: getallen die in een bepaalde volgorde regelmatig terugkomen in je dagelijkse leven. Volgens numerologen kunnen engelengetallen een speciale betekenis hebben. Wij zochten het voor je uit!

Mystiek

Als je er eenmaal op gaat letten lijkt het alsof zulke nummerreeksen steeds vaker voorkomen. In de numerologie heten zulke getallen dus engelengetallen en hebben ze elk een eigen betekenis.

Losse nummers en reeksen

Soms bestaat een engelengetal uit een aantal keer hetzelfde nummer, zoals toevallig vaak het huisnummer 33 spotten of op de klok vaak 11:11 uur zien. In zo'n geval zouden volgens numerologen de engelen je een eenduidige, sterke boodschap willen meegeven. Soms worden nummers gecombineerd, zoals vaak een berichtje krijgen om 10:10 uur of de opdracht krijgen om 123 kopietjes te maken van iets.

Wij leggen je hieronder uit wat de betekenis is van de verschillende nummers. Hoewel niet alle numerologen het eens zijn over de precieze betekenissen, komen ze globaal neer op hetzelfde. Laten we beginnen!

Engelengetal 0

De 0 staat voor licht, iets nieuws, een idee of een nieuw begin. Het is een teken om met nieuwe plannen aan de slag te gaan, of bestaande situaties een nieuwe impuls te geven.

Engelengetal 1

Dit getal staat voor gedachtekracht, of de energie en daadkracht om goed om te gaan met de gedachten die je hebt. Dat waar jij je op focust, manifesteert zich. Een positief getal! Houd je ogen open voor mogelijkheden en onderneem nu stappen die je helpen met focussen op je doelen.

Engelengetal 2

De 2 staat voor positieve ontwikkelingen in de toekomst. Het draait om het planten van ideeën en gevoelens, zonder dat je zeker weet wat je zal oogsten. De engelen vertellen je door middel van de 2 iets als “ga door met waar je mee bezig bent, er staan je mooie dingen te wachten die je nog niet kunt zien".

Engelengetal 3

Engelengetal 3 staat voor vertrouwen hebben in de engelen. Met het getal 3 laten zij zien dat ze voor je klaar staan en aan het werk zijn om het goede jouw kant op te laten komen, ook als dat nu nog niet zo voelt. Ze zeggen: “We hebben je gehoord, alles is voor handen en wordt in gang gezet.”

Engelengetal 4

Dit getal staat voor de engelen die er voor je zijn als je iets heftigs hebt meegemaakt. Ze willen je eraan herinneren dat je er niet alleen voor staat. Je mag hen alles vragen en zij proberen er voor je te zijn.

Engelengetal 5

Met het getal 5 willen de engelen je laten weten dat alles goed komt, juist nu alles op losse schroeven lijkt te staat. De 5 een aantal achter elkaar tegenkomen laat je weten dat je in een groeispurt zit en er van alles tegelijk kan gebeuren. Dat is niet iets slechts, maar kan overdonderend zijn. In dat geval laten de engelen je met het getal 5 weten dat er geen reden tot paniek is: dit hoort erbij.

Engelengetal 6

Engelengetal 6 is een reminder van de engelen om de balans te zoeken tussen lichamelijke en materiele zaken. Dit getal kom je vaak tegen als je twijfels hebt over je werk, geld, hoe je eruit ziet of je gezondheid. Keer in jezelf en vraag je af wat echt belangrijk is.

Engelengetal 7

Dit getal staat voor het doorzetten of opstarten van een spirituele ontwikkeling. Als jij in een spirituele ontwikkeling zit zie dit getal soms vaker. Dat is een teken van de engelen dat je op het goede spoor zit!

Engelengetal 8

Engelengetal 8 staat voor overvloed. Er staat overvloed op je te wachten! Zowel op financieel gebied als in de liefde en je werk gaat het voor de wind. Maar wordt er niet hebberig van: overvloed zit hem soms in de kleinste dingen. Geniet ervan nu het er is.

Engelengetal 9

Nummer 9, het laatste getal in de rij, staat voor afronding. Als je de 9 vaak tegenkomt, of voorbij ziet komen in reeksen, kan het zo zijn dat er een hoofdstuk van je leven af gaat sluiten. Wanneer je moeite hebt om een doel te bereiken, of als je aan het eind van een groot project je energie verliest, kan nummer 9 je eraan herinneren dat succes of het einde om de hoek ligt.

Combinaties

Als je deze nummers in logisch opvolgende reeksen tegenkomt, zoals 12:34 uur op de klok zien, kun je soms de betekenissen van de cijfers combineren. Maar het kan ook zo zijn dat een specifieke combinatie iets bijzonders betekent. Ben je daarin geïnteresseerd, dan kunnen wij het aanraden om eens rond te kijken online of in boeken over astro- en numerologie. Reuze interessant!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Het engelendagboek, Happinez.nl, Inspirerendleven.nl.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden