Lieveheersbeestje Beeld Getty Images
LieveheersbeestjeBeeld Getty Images

Zie jij ineens veel lieveheersbeestjes? Dít is de spirituele betekenis daarachter

Heb je de laatste tijd ineens veel lieveheersbeestjes gespot? Dat is niet zomaar. Hier kan namelijk een spirituele betekenis achter zitten.

Demi SchoenmakersGetty Images

Wanneer je één keer toevallig een lieveheersbeestje zit, hoef je hier niet gelijk iets achter te zoeken. Maar mocht je er op een dag verschillende zien, dan kan dit een signaal zijn van het universum.

Lieveheersbeestjes

Herhaling is in spirituele zin een veel voorkomende manier om je aandacht op iets te vestigen. Je kent het misschien wel van een mooi nummer dat steeds op de radio terug blijft komen. Het moedigt je aan een (belangrijke) beslissing te nemen. Bovendien hebben dieren ook tal van betekenissen, dus de frequente ontdekking van lieveheersbeestjes kan zeker worden geïnterpreteerd als signaal.

Positieve kenmerken

Lieveheersbeestjes worden geassocieerd met verschillende kenmerken, maar één ding is duidelijk: ze zijn allemaal positief. We zetten ze voor je op een rijtje, zodat je zelf kan kijken welke op jou slaat.

1. Geluk

Waarschijnlijk weet je wel dat lieveheersbeestjes geluk brengen. Als dit rode kevertje op je landt, zou dit je een bijzonder grote portie geluk moeten brengen.

2. Frisse start

Als de temperatuur in het voorjaar boven de 8 graden Celsius komt, ontwaken de lieveheersbeestjes uit hun winterslaap. Dat is ook de reden dat ze worden gezien als een symbool van wedergeboorte, aangezien ze zo een nieuw begin inluiden.

3. Bescherming

Men zegt dat lieveheersbeestjes de parasieten op planten eten om anderen ertegen te beschermen. Daarom kan het zien van veel lieveheersbeestjes betekenen dat je bescherming nodig hebt. Probeer je muur te laten zakken en laat dierbaren je beschermen.

4. Liefde

Als je verliefd bent en een lieveheersbeestje ziet, is dat een spirituele bevestiging van je gevoelens. Maar ook als je verlangt naar een nieuwe liefde, kan het rode kevertje een teken zijn dat deze wens snel uit zal komen.

5. Aanpassingsvermogen

De transformatie van een larve naar rode kever met zwarte stippen is fascinerend. Hierdoor worden ze gezien als teken van aanpassingsvermogen, veerkracht en metamorfose.

Oranje en gele lieveheersbeestjes

Het klassieke lieveheersbeestje heeft een felle rode kleur met zwarte stippen. Soms is de kleur een beetje vervaagd en kleurt het beestje meer oranje. Zie je een oranje lieveheersbeestje? Oranje is namelijk de kleur van het heiligbeenchakra en staat voor creativiteit, vruchtbaarheid en gezondheid. Er bestaan overigens ook gele lieveheersbeestjes. Deze symboliseren het begin van iets nieuws.

Naast lieveheersbeestjes ook graag mooie vlinders in de tuin? Door de juiste planten in je tuin te zetten, verleid je deze prachtige beestjes makkelijk naar je tuin:

Bron: Freundin.de

Zie jij ineens veel lieveheersbeestjes? Dit is de spirituele betekenis daarachter Beeld Getty Images
Zie jij ineens veel lieveheersbeestjes? Dit is de spirituele betekenis daarachterBeeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden