Little pink ceramic piggy bank pattern on the left side on yellow background. Concept of saving money, savings. Beeld Getty Images
Little pink ceramic piggy bank pattern on the left side on yellow background. Concept of saving money, savings.Beeld Getty Images

Zo ga jij volgens je sterrenbeeld met geld om

Heb je een gat in je hand? Of ben je juist een ster in sparen? Jouw sterrenbeeld zegt meer over je persoonlijke financiën dan je denkt.

Demi SchoenmakersGetty Images

Stier

Stieren zijn echte verzamelaars en ze verzamelen dus ook geld. Niet omdat ze gierig zijn, maar omdat ze behoefte hebben aan zekerheid. Geld uitgeven gaat ze niet altijd even makkelijk af. Misschien kun je eens wat geld opzij zetten voor leuke dingen?

Tweelingen

Tweelingen zijn nogal wisselvallig, zeker als het op geld aankomt. Het ene moment sparen ze, het andere moment geven ze al hun geld uit aan dingen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Een beetje regelmaat door middel van een gelddagboek zou geen overbodige luxe zijn.

Kreeft

De Kreeft is een echte koopjesjager. Kreeften gaan door tot het bittere eind om een goede deal te scoren. Het maakt niet uit of ze het product ook daadwerkelijk nodig hebben, als ze ’m maar voor de helft van de prijs mogen meenemen. Let wel op dat het niet uit de hand loopt.

Leeuw

Dit zijn echte carrièretijgers, al spreken de sterren van Leeuwen. Leeuwen zijn sterke vrouwen die goed voor zichzelf kunnen zorgen op financieel gebied. Ze genieten van luxe en hebben geen moeite om daar geld aan uit te geven.

Maagd

Maagden houdt van sparen. Ze willen voorkomen dat ze ooit in de problemen komen, dus van jongs af aan hebben ze leren sparen. Dat geld komt later vast en zeker van pas, maar één tip: geniet van het leven, voor je het weet is het voorbij.

Weegschaal

Weegschalen hebben totaal geen controle over hun geld. Ze hebben werkelijk geen idee wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Het enige wat ze weten, is dat ze redelijk rond kunnen komen, anders hadden ze het vast al gemerkt. Ze hebben gewoon geen zin om zich daar druk over te maken. Als Weegschalen iets willen hebben, dan kopen ze het gewoon.

Schorpioen

Schorpioenen vinden het verschrikkelijk om over geld te praten. Dat is volgens hen té persoonlijk. Niemand hoeft toch te weten wat zij precies verdienen? Dat betekent niet dat ze er niet veel mee bezig zijn. Ze durven risico’s te nemen en hebben dus ook een beleggingsrekening. Of het veel oplevert? Dat zeggen ze liever niet.

Boogschutter

Boogschutters hebben toch echt wel een klein gaatje in hun handen. Een merknaam in kleding doet hun hart niet sneller kloppen, maar keuzes maken is niet hun sterkste kant. Bij twijfel nemen ze gewoon allebei de bloesjes mee... Oeps.

Steenbok

Volgens Steenbokken maakt geld wel degelijk gelukkig. Wie wil er nu niet lekker op vakantie of een nieuwe auto? Daar vrolijk je sowieso van op. Al zijn ze wel van mening dat ze daar dan ook zelf hard voor moeten werken...

Waterman

Om geld geven Watermannen niet, maar om goede doelen wel. Wat er aan het eind van de maand overblijft, wordt dan ook regelmatig weggegeven aan een goed doel. Hartstikke lief natuurlijk, maar blijf wel aan jezelf denken.

Vissen

Vissen zijn zeker niet materialistisch. Geld mag rollen, en dan vooral in de richting van vrienden en familie. Trakteren op een lunch of dinertje gebeurt dan ook met regelmaat, zo blijft er niet veel geld over.

Ram

De Ram is vastberaden. Als ze iets willen, dan gaan ze er voor. Besloten om geld te sparen? Dan loopt hun bankrekening in no time op. Maar de Ram is soms ook impulsief. Zo eens in de zoveel tijd verschijnt er ineens een gat in hun hand en geven ze toch weer te veel uit.

Bron: PureWow, slice.ca

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden