null Beeld Getty Images, iStock
Beeld Getty Images, iStock

PREMIUM

Zo lok je vlinders volgens Boer Tom (en nog véél meer tuintips)

Groenexpert Monique van Wegen geeft elke week tips voor (moes)tuin, terras & balkon.

Monique van WegenGetty Images, iStock
null Beeld

Staycation

Mussen en mezen wanen zich in de tropen in deze vogelhuisjes. Gevlochten vogelhuisjes vanaf € 55,- (Anthropologie)

null Beeld

Late oogst

Ondanks dat de zomer al aardig op stoom is, kunnen we in de moestuin nog steeds groenten zaaien, zoals radijs, winterprei, wortel, winterpostelein en herfstandijvie.

null Beeld

Zomercoupe

Na midzomer mag je de zijscheuten van de druif inkorten tot twee bladeren na de tros. De druivenplant stopt daardoor energie in de druiventrossen (meer fruit!) en niet in het groter worden van de plant. Ook krijgt de plant meer licht en lucht, wat ziekten helpt voorkomen.

null Beeld

In je nachtpon

Juli is dé maand om na zonsondergang nachtvlinders te spotten. In het weekend van 1 en 2 juli is het de Nationale Nachtvlindernacht. Ga mee op excursie of spot ze in je eigen tuin en geef de waarnemingen door aan De Vlinderstichting. Er zijn meer dan zevenhonderd soorten, slaapverwekkend wordt het zeker niet!
vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht

null Beeld

Bootje varen, bloempjes kijken

Niet alleen in de tuin bloeit van alles, ook op het water. In natuurgebied De Weerribben kun je tot en met augustus genieten van waterlelies, gele plomp en gele lis. Verschillende kanoroutes voeren langs deze mooie plekken. Liever meer comfort? Pak dan de overdekte rondvaartboot.
staatsbosbeheer.nl

null Beeld

Even bijknippen

Lupine is een pronkstuk in de tuin, maar de toortsen vallen snel om zodra de peulen met zaden aan de plant komen. En dan vinden de bladluizen de bladeren ook nog eens lekker. De oplossing: knip uitgebloeide toortsen en aangetast blad weg, dan vormt de plant in de nazomer weer een mooie pol.

null Beeld

Vrolijke vazen

Alle bloemen staan prachtig in de vazen van The English Boys. Ze worden met de hand beschilderd en versierd met palmbomen, smileys en slangetjes. Handgemaakte vaas 22 cm hoog € 185,- (The English Boys)

null Beeld

Grijp de dief

Kijk de tomatenplanten na op scheuten die vanuit de bladoksels groeien. Deze ‘dieven’ stelen veel voeding uit de plant. Breek de scheuten weg.

null Beeld

À la Bridgerton

Een rozenboog geeft zo’n heerlijk romantische Bridgerton-vibe in de tuin, maar niet elke klimroos is hiervoor geschikt. Kies er vooral een die langzaam groeit en geen doornen heeft, zoals Ghislaine de Féligonde of Zephirine Drouhin.

null Beeld

Vlindertuin

Droom je van een tuin vol vlinders? Boer Tom laat in deze video zien welke planten je precies nodig hebt voor een eigen vlindertuin.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden