null Beeld Libelle
Beeld Libelle

PREMIUM

Zo ziet deze week (1 tot en met 8 februari) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Viola RobbemondtLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2022 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2022.   

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 januari, dan is de berekening als volgt:      

2+1+2+0+2+2 = 9 is je persoonlijke getal voor 2022      

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:      

2+4+1+1+2+0+2+2 = 14. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+4 = 5 je persoonlijke getal voor 2022.       

De getallen gelden het hele jaar 2022, en veranderen pas weer op 1 januari 2023.    

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 5, van 1 t/m 6 februari 2022:       

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Gaan voor wat je wilt! Daarvoor staat het 1-jaar en dat betekent dat je in veel opzichten een nieuwe start kunt maken. Je hoeft niet te wachten tot dingen in je schoot vallen, neem gerust initiatief en zaai jouw mooie zaadjes. Mogelijkheden vliegen om je oren, werk en hobby’s maken enthousiast. Ook fijn: je mag het dit jaar helemaal zelfstandig doen!

Weekvoorspelling: De weekenergie maakt je optimistisch, een hele verademing! Het kan nu lastig zijn om je op routineklusjes te concentreren. Ieder binnenkomend appje direct bekijken, met tien dingen tegelijk bezig zijn en een knagende behoefte aan ‘nieuws’ zijn daar symptomen van. Tijdens het samenwerken kun je nu ook behoorlijk manipulatief overkomen en verdedig je je ‘zaak’ als een Moszkowicz. Vergeet niet dat jouw houding anderen beïnvloedt. Vraag je voordat je iets doet of zegt eerst af: brengt dit ons dichter bij elkaar, of drijft het ons juist uit elkaar? Stel je oordeel uit en neem een relaxtere positie in. Kun je tijd doorbrengen met gelijkgestemden en/of mensen die je hobby’s delen, dan brengt dat leuke uurtjes. Geef je overactieve geest een fijne klus: bijvoorbeeld het vinden van gemakkelijkere/goedkopere/handigere oplossingen voor een probleem.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Samenwerken is jou dit jaar op het lijf geschreven. Geduld is daarbij een belangrijk codewoord, net als diplomatie. Blijf liever op de achtergrond en wacht tot moois tot bloei komt. Wat voor jou bedoeld is, komt vanzelf en zonder duw- en trekwerk naar je toe. Liefdesrelaties hebben de wind mee, er zit mooie groei in, mits je je emoties in balans houdt.

Weekvoorspelling: Een serieus gesprek met iemand die speciaal voor je is, brengt opheldering. Je ziet iets opeens van een andere kant. Het is sowieso een week waarin alles minder vast dan normaal lijkt. Dat brengt gemengde gevoelens met zich mee waarvan je misschien niet direct tabak kunt maken. Het is nu belangrijk om ze te ontwarren. Voel je bijvoorbeeld boosheid in je opkomen, weet dan dat dit gevoel vaak aan angst gekoppeld is. Waarvoor ben je precies bang? En zie je ook dat dit je kritischer en eigenwijzer maakt dan normaal? Je kunt gerust zijn dat de weekenergie je brengt wat je nodig hebt: een inzicht, een idee, een deur die opent terwijl je dacht dat die gesloten zou blijven. Heb je een partner, dan zit je waarschijnlijk in de planningmodus. Verhuizen, op reis, reparaties aan je woning of gezinsuitbreiding. Houd dagelijks vinger aan de pols zodat jullie neuzen steeds dezelfde kant op staan. En visualiseer samen het resultaat. Droom er lekker op los!

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Dit jaar staat in het teken van zelfexpressie en genieten van het leven. Je geniet van vriendschappen en hebt een actief sociaal leven. Op verantwoordelijkheden zit je niet per se te wachten. Liefde en romantiek bloeien, wacht met ringen of babyplannen op meer stabiliteit. Concentreer je op alles waarvan je ogen gaan twinkelen, vooral op het gebied van zelfontwikkeling en je creatieve talenten.

Weekvoorspelling: Samen of solo: jouw perspectief op relaties is aan het veranderen. Zomaar, moeiteloos, kun je je opeens voorstellen hoe het is om samen te wonen of juist om als single door het leven te gaan. De weekenergie geeft je de flexibiliteit van bamboe. Dat maakt de sfeer onrustig. Ga je op reis of heb je belangrijke afspraken, ga dan op tijd van huis. Best kans dat er onverwachte vertragingen zijn, of dat plannen worden gewijzigd of uitgesteld. Door schijnbare ‘toevalligheden’ merk je dat dit ook voordelen kan hebben. Misschien kom je tijdens het wachten iemand tegen met wie je een inspirerend gesprek hebt, of kom je op ideeën om iets anders of beter te doen. Ben je misschien overgeorganiseerd en mag er regelmatig een meer spontaan sausje overheen? Moet je dingen juist beter plannen? Als de week je iets leert, is het: de kracht van verandering.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Een heel praktisch jaar waarin je organiseert en regelt. Je geniet van bouwen aan een stabiele toekomst – zowel op het werk als thuis. Je huis inrichten, je sportieve aspiraties oppakken, opruimen: bij jou is het nu betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid wat de klok slaat. Ongezellig? Valt reuze mee. Jouw beloning bestaat uit genieten van kleine dingen - en van je eigen prestaties.

Weekvoorspelling: Opgelet: jij hebt deze week de neiging om verdedigend of juist aanvallend te reageren. Gebruik je emoties niet als wapens, maar onderzoek ze. Geeft iemand je de schuld van iets, of geef jij iemand de schuld: kijk dan of er waarheid in zit. Best kans dat je gedachten allerlei verhaaltjes om feiten heen bouwen. Weet dan dat je je gedachten niet hoeft te volgen; die doen vaak maar wat. Zie ze maar als langsdrijvende wolken. Hoe erg is het om tegen de ander te zeggen: ‘Daar kun je best eens gelijk in hebben’. Je krijgt deze week het gereedschap om veranderingen naar je hand te zetten. Vooral thuis heb je de broek aan en je krijgt veel voor elkaar. Misschien komen er issues langs over je hypotheek, of huur. Misschien ben je al bezig met Valentijnsdag: wat ga je je lief geven? Iets waar je allebei iets aan hebt, heeft de voorkeur. Dat weekendje weg of diner-voor-twee boeken?

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Oude routines gooi je bij het oud vuil dit jaar. Jij ervaart een nieuw gevoel van vrijheid. Heb je het gevoel dat je ‘vast’ zit, dan breek je dit jaar los. Of het nu een sleetse relatie is waarin geen groei meer zit, of werk dat niet meer bij je past: verandering is jouw ‘nieuwe normaal’. Pas daarbij op dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Anders maakt het duo stress & burn-out het je lastig.

Weekvoorspelling: Ben je een beetje lenig? Jouw jaarenergie in combinatie met je weekenergie duwt je in een spagaat. De jaartrilling maakt het druk, je weeksfeer wil juist die time-out. Voel je je niet helemaal lekker, dan maakt je lichaam je duidelijk dat het aan rust toe is. Maak er tijd voor en richt je op je binnenwereld. Stel jezelf vaker de vraag: ‘Wat gaat er in me om?’ Best kans dat je doemdenkt over je financiën, je gezondheid, of de liefde. Blijf ademen en kijk onder de oppervlakte. Waar ben je te plichtsgetrouw, of loyaal? En wanneer doe of laat je iets omdat je denkt dat het van je verwacht wordt? Wees je bewust dat je altijd vrij bent om te kiezen, of om aan te geven wat (beter) werkt – voor jou! Alles is mogelijk. Spreek je wensen daarom uit. Je intuïtie helpt je een handje. Vooral ’s ochtends vroeg als je nog maar half wakker bent, fluistert het je dingen in. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid en zaken van het hart, daarom draait het dit jaar. Je bent nu gericht op emotionele veiligheid en op sámen. Het gevaar is nu dat je je te veel opoffert voor een ander. Help anderen, maar zet eerst je eigen zuurstofmasker op, is het advies. Alles wat ‘mooi’ is trekt je, dus geef jezelf en je omgeving een fijne make-over. En geniet van de liefde en van romantiek. Huwelijksklokken kunnen luiden.

Weekvoorspelling: Jouw weekenergie vraagt om compromissen. Lastig, want waarschijnlijk voelt dat nu heel oncomfortabel. Je wil liever jouw zin! De kunst is nu om er geen punt van te maken, en om de ander te laten ‘winnen’. Verander je naam in Meneer of Mevrouw Geduld. Er is een juiste plaats en tijd voor alles. Bezig zijn met een studie of training is een prima afleider, het geeft je gedachten iets te doen. Binnen je relatie kunnen stevige man-vrouw-issues de kop opsteken. Ook hier geldt: buig mee als riet, maar zorg wel voor jezelf en vraag iets terug! Bijvoorbeeld: jij wil die full HD-televisie kopen, dan bestaat onze volgende grote aankoop uit iets dat ík graag wil hebben. Op het werk kun je nu stralen, dus vraag vooral om die extra klus. Je neemt nu elke uitdaging aan.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Een prima jaar om jezelf beter te leren kennen. Kijk naar het verleden en bereid je voor op de toekomst. Je doet het dit jaar goed als je tijd voor jezelf neemt. Misschien zit er zelfs een sabbatical in? Reflecteer op wie je bent. Dit jaar kunnen mensen je heel verkeerd begrijpen en dat brengt innerlijke onrust. Alles dat je aardt is prima: wandelen brengt je uit je hoofd, yoga en meditatie geven aha-ervaringen.

Weekvoorspelling: De week ontsluiert iets, je kunt dingen nu heel helder zien. En iets laten Zijn. Ook ben je meer geneigd om iets voor een ander te doen. Mooi als dat niet voortkomt uit het gevoel te ‘moeten’, maar vanuit een innerlijke drive om iemand die het kan gebruiken, te helpen. Best kans dat je daardoor inniger contact hebt met een ouder(e) die medische verzorging nodig heeft, of meer assistentie bij het zelfstandig wonen. Waarschijnlijk ben je je nu behoorlijk bewust van de vergankelijkheid van mensen en dingen. Dat kan zich vertalen in een back to basic gevoel waardoor je spullen weggooit of weggeeft. Misschien droom ervan je even terugtrekken uit de waan van de dag. Rust brengt bitterzoete herinneringen boven. Jeugdliefdes, gebeurtenissen die spijt of juist trots in je opwekken. Of je droomt over die ideale partner. Kortom: een heel filosofisch weekje waarin je het leven – op een stille manier – viert.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Zaadjes die jij in je 1-jaar hebt gezaaid, kunnen nu prachtig bloeien! Dit is een jaar van oogsten, maar het kost wel zweetdruppels. Zakelijk en financieel krijg je veel voor elkaar. Wees wel voorzichtig voordat je contracten tekent, lees de kleine lettertjes. Houd je verre van hebzucht en ellebogenwerk. Je maakt indruk met vakkennis en duurzame acties. Jij levert wat je belooft: ook in de liefde ben je nu een waardevolle partner.

Weekvoorspelling: Vind je dat je recht op iets hebt, of verzet je je tegen (te grote) verantwoordelijkheid? Je kunt het niet binnenhouden deze dagen. Je wilt begrepen worden, en anders… Best kans dat je je zin krijgt, want de trillingen geven je overtuigingskracht, en het laatste woord. Kun je ook oog houden voor de belangen van anderen, dan siert dat je. Het is ook een week die grote veranderingen kan meebrengen. Misschien hak je de knoop door en ga je verhuizen – naar het buitenland? Of neem je ontslag om voor jezelf te beginnen. Knagen er toch nog twijfels, denk dan aan al die keren dat je deuren achter je dicht sloeg, en je er vervolgens iets moois of leerzaams voor terug kreeg. Ben je aan het daten, dan kun je nu een soort rolmodel zijn. Men wil op je lijken en je (toekomstige) partner ziet naar je op. Laat wel zien dat ook jij je onzekerheden hebt, dat maakt je menselijk.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over afronding. Alles wat niet meer bij je past, verdwijnt. Relaties, denkpatronen, werk: het universum brengt andere inzichten. Je bent nu wijs als je niet halsoverkop in nieuwe affaires duikt. Losse eindjes vinden knopen. Prima jaar om je te verdiepen in spiritualiteit en om te focussen op iets artistieks. Je harde schijf wordt geüpdatet met nieuwe informatie en inspiratie.

Weekvoorspelling: Beetje overwerkt? Aan vakantie toe? Onzeker over een te maken keuze? De week brengt je het verlangen om dingen op te lossen. Vooral als er disharmonie is met dat familielid, die vriend(in) of zakenpartner wil je graag de goede sfeer herstellen. Je doet het door jezelf een pauze te gunnen, en de ander de leiding te geven. Ga ervan uit dat de ander geen misbruik maakt van je vertrouwen. De week nodigt uit om je gevoelens serieus te nemen. Vermijd daarbij het verhaal dat je brein er omheen breit. Laat eventuele boosheid, of verdriet door je heen stromen – dan is het binnen anderhalve minuut passé. Blijft de emotie langer hangen, dan weet je dat je ego een toontje meezingt. Leg dat vaker het zwijgen op voor meer rust in je leven. Heb je stijve schouders of hoofdpijn, geef jezelf een pauze, boek een massage of neem een warm bad of douche. Water brengt heling, dus drink er ook genoeg van. Het wast je schoon van binnen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden