PREMIUMNumeroscoop

Zo ziet deze week (10 tot en met 16 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 31 (10 tot en met 16):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën. Alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staan je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Hoe staat het met de gezondheid van je relaties? Dat is de hamvraag deze week. Je gedachten flitsen waarschijnlijk heen en weer tussen vroeger en de toekomst, waardoor het best lastig kan zijn om in het hier en nu te blijven. Je vindt een betere balans als je accepteert hoe je leven, inclusief alle hoofdrolspelers, er momenteel uitziet. Berust in de wetenschap dat mensen nu eenmaal niet perfect zijn. Behalve de plussen horen ook de minnen erbij. Je merkt dan dat de drang om iets of iemand te willen veranderen wegebt. Wat jou weer een zucht van verlichting oplevert. Alles is zoals het nu moet zijn. Geeft het verleden je veel stof tot nadenken? Is er iets wat je definitief achter je moet laten? Mooie week om daarover na te voelen. Op werkgebied ontstaan nieuwe uitdagingen. Wees open over wat je graag wilt doen. Dan kun je stappen maken op een gebied waarvan je veel af weet of met werk waarin je graag je tanden wilt zetten.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Je krijgt ergens groen licht voor, eindelijk! Ren nu niet te snel uit de startblokken. Er is namelijk best kans dat je, om vooruit te komen, eerst een stap achteruit moet doen. Richt je blik op de lange termijn, dat maakt iedere klus of relatie behapbaar. Relatie technisch sta je misschien teveel op je strepen, terwijl je ergens best weet dat een compromis ook goed kan werken. Denk ook langer na over alternatieve manieren van samenzijn. Onenigheid met familieleden, collega’s of klanten heeft je misschien veel energie gekost: deze week komen er bevredigende oplossingen. Zo niet, zeg er liever niets meer over. Besteed er geen aandacht meer aan, richt je antennes de andere kant op. Je zult zien dat de tijd ook veel oplost zonder je bemoeienis of klaagzangen. Te veel afleiding kan de instinker van de week zijn. Zet tv, internet, je mobiel dagelijks even uit en stap uit de doe-modus. Voel wat je lijf allemaal tegen je fluistert. Daarmee voorkom je dat het tegen je moet schreeuwen in de vorm van ziek worden.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Heb je een lief, dan is deze week waarschijnlijk heel romantisch. Best kans dat er bijzondere vragen worden gesteld. Je partner doet moeite om je (nog) beter te leren kennen. Doe jij dat ook? Dan kunnen mooie plannen ontstaan: trouwdata zijn er om geprikt te worden. Ben je tegen je zin single? Trek de stekker uit drama’s. Maak gewoon afspraakjes en schroef je verwachtingen naar beneden. Geniet simpelweg van andermans gezelschap en doe bij voorkeur iets actiefs: wandelen, dansen, een nieuw restaurant ontdekken. Dates hoeven niet altijd een partner op te leveren, zie liever de lol in van het ontmoeten van een ‘vreemde’. Ben je op vakantie, dan vind je waarschijnlijk aansluiting bij een groep. En daar kunnen – of je nu vrijgezel bent of niet – verrassende contacten uit ontstaan. Je hebt nu ook wat meer slaap nodig, dus neem er de tijd voor. Dutjes houden je brein scherp.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: De trilling van deze week brengt je speelsheid en vruchtbaarheid. Ben je toe aan het stichten van een gezin, dan is nu het moment om zwanger te raken. Waarschijnlijk geniet je van meer vrije tijd en of je nu jong of oud bent: dat maakt je hyper-creatief. Je bent nu in staat om de gekste ideeën om te zetten in tastbaars. Waarschijnlijk stort je je zonder al teveel nadenken in alles wat riekt naar nieuw en bijzonder, of het nu paragliden is boven de duinen of het invullen van een nieuwe functie. Onnadenkend ergens in stappen is dan ook meteen het nadeel van deze vibratie. Geef je daarom ook over aan de sfeer die ook voor het grijpen ligt: luiheid. Lang slenteren over het strand of over bospaadjes maakt bijvoorbeeld dat je gedachten wat meer richting krijgen. Helemaal als je het solo, of zonder al teveel geklets doet. Kritiek kan je deze dagen diep raken. Kies daarom je publiek wijs, vertel niet iedereen je diepste zielenroerselen.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: No nonsense! Het praktische domineert jouw week. Je bekijkt zelfs relatie-strubbelingen door die lens. Merk je bijvoorbeeld dat je partner iets anders wil dan jij? Dan pas je nu misschien die oude oplossing op een nieuwe manier toe. Geldt ook voor andere zaken waarvoor actie vereist is. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een ander huis of ander werk, dan doe je dat nu misschien niet via Funda of Jobbird, maar via je netwerk van vrienden, kennissen of collega’s. Forceer hierbij niets, maar geef je vraag over aan de trilling. Denk vervolgens voorbij dat eisenlijstje, misschien krijg je wel iets heel anders wat uiteindelijk veel beter bij je past. In relaties streef je naar meer vrijheid. De beste manier om dit te doen is door de ander dezelfde privileges te geven als jezelf. Vertrouwen in jezelf is daarbij wel noodzakelijk. Ga uit van de gedachte: ‘Wat er ook gebeurt, ik kan het aan.’

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Heb je het gevoel dat jij steeds degene bent die zich moet aanpassen? Dat je te veel werk op je bordje krijgt? Dat er niet naar je geluisterd wordt? Dan kan het deze week nodig zijn om wat stoom af te blazen. Doe dit vooral solo, bijvoorbeeld door te sporten: (kick)boxen, hardlopen of een vechtsport is er goed voor, of helemaal op te gaan in een creatieve hobby. Haastig geuite woorden kunnen nu wat scherpe randjes hebben. Ze komen beter over als je ze eerst wat gepolijst hebt. Oefen je boodschap en check bij jezelf: hoe zou ik me voelen als dit op deze manier gezegd werd? Is de ergste rook eenmaal opgetrokken, dan kun je op een goede manier vertellen wat je op je hart hebt. Wees ondertussen flexibel: wie kaatst kan de bal verwachten. Reageer niet op kleine speldenprikjes of pesterijen. Tel tot tien. Tot vijftien. Desnoods tot vijfhonderd. En zucht een keer diep. Tijdrekken is momenteel de allerbeste actie.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Als een haastig opgerolde bol wol. Zo warrig ziet jouw week er waarschijnlijk uit. Je bent niet tevreden met het oude, maar het nieuwe heeft nog niet echt vorm gekregen. Neem daarom veel tijd om niets te doen. Met een kop thee uit het raam mijmeren is dé manier om je intuïtie te laten doorkomen. Op een bergtop of duin zitten geeft rust: verre uitzichten maken ruimte in je hoofd. Is je werk je momenteel te veel? Neem vrij, delegeer en/of vraag om hulp. Ironisch genoeg ben jij nu ook degene naar wie vrienden, familieleden of je geliefde toe gaan om hun hart te luchten. Je krijgt heel wat te horen! Hoort men ook jouw zorgen aan? Zorg voor een juiste geef-ontvang modus. Weiger over mensen te praten die er niet bij zijn: praatjes kunnen nu uitgroeien tot nare verhalen. Merk ook de neiging op om over mensen te oordelen. Wat je in anderen ziet, zit ook in jezelf. Richt je op alles en iedereen wat/die jou doet glimlachen.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Romantiek? Je hebt wel iets anders aan je hoofd. Waarschijnlijk zoek je nu liever geen gezelschap, maar wil je juist rust. De trilling maakt dat je orde op zaken wilt stellen. Wat zijn mijn prioriteiten? Hoe wil ik mijn leven inrichten? Die denkwijze staat misschien in contrast met je innerlijke weten; je kunt tenslotte niet alles plannen. Ondanks die tegenstelling groeit je persoonlijke kracht nu enorm. Je maakt veel meer, en een veel betere indruk dan je zelf denkt. Omdat je je bewust wordt van je gevoeligheid, is er best kans dat je je wat kwetsbaar en geïsoleerd kunt voelen. In contact met andere mensen is het nu belangrijk om geen harnas aan te trekken. Laat ook dat maskertje ‘het gaat goed hoor’ achterwege. Vertel mensen (die je vertrouwt) eerlijk hoe het met je gaat. Wees bruggenbouwer, geen murenmetselaar. Moeten we het nog verder toelichten? Deze week is super voor persoonlijke groei.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Oude gedragspatronen of omstandigheden die je ooit het stempel ‘normaal’ gaf, verdwijnen langzaam uit je leven. Je rol verandert, misschien gaan kids uit huis of word je oma. Dat kan best wat heftige gevoelens veroorzaken. Je moet misschien een heftige financiële beslissing nemen. Of een familielid erbij helpen. Je kunt je boos voelen over hoe iemand je behandeld heeft. Ventileer je gevoelens, maar vermijd het om met je vinger te wijzen. Wat er ook is gebeurd, je hebt er zelf een aandeel in gehad. Was je te goed van vertrouwen, een beetje naïef of gewoon onnadenkend? Vergeef de ander – en jezelf! En schakel over op de zakelijke modus. Gaat het leven z’n gangetje, dan denk je waarschijnlijk over (luxe) vakanties of heb je plannen om met pensioen te gaan. Je bedenkt manieren om constructief met je tijd, fondsen en ervaring om te gaan. Wees niet bang voor iets dat je nog nooit eerder hebt gedaan. Een jongere kan je nu helpen aan een frisse manier van kijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden