Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Zo ziet deze week (11 tot en met 17 mei) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Numeroscoop

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet; alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 19 (11 tot en met 17 mei):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Ligt er een klus waar je niet echt goed in bent? Delegeer! Je agenda kan behoorlijk uitpuilen deze dagen, het accent ligt op het thuisfront. Misschien heb je zorgtaken rondom je ouders, ben je bezig met het organiseren van een (familie)feestje of krijg je steeds groenere handen in je tuin. Ook huisdieren hebben je aandacht, misschien moet je naar de dierenarts of denk je over een nieuwe harige of gevederde huisvriend. De trilling voelt deze week in ieder geval heel dankbaar: er is veel moois in je leven. Zijn er irritaties, toon dan je milde kant. Iedereen heeft z’n makkes en menselijke gebruiksaanwijzingen zijn niet altijd even handzaam. Ook de jouwe niet! Best kans dat je je zorgen maakt over hoe je overkomt, of hoe anderen over je denken. Waardoor je de neiging hebt om beloftes te maken die je eigenlijk niet waar kunt of wilt maken. Deze week leer je veel van je ervaringen.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Dagdromen en je fantasie spelen een belangrijke rol deze week. Je merkt dat je rust nodig hebt voor inspiratie. Zit je met vragen waarop het antwoord niet komt, probeer dan eens automatisch schrift. Hierbij ga je zitten met pen en papier – of met een leeg computervel en je toetsenbord – en stel jezelf een vraag. Bijvoorbeeld: ‘Wat valt er te weten over verhuizen naar het platteland’ – of iets dergelijks. Zet je verstand op nul. Kijk vervolgens naar de woorden die zonder dat je erbij nadenkt op je vel of scherm verschijnen. Kun je er tabak van maken? Relaties geven je deze dagen waarschijnlijk ook veel stof tot nadenken. Woon je samen, dan heerst er een gevoel van afwezigheid. Jij of de ander is letterlijk of figuurlijk ‘niet thuis’. Woon je alleen, dan kun je je wat eenzaam voelen. Pas nu op dat je geen energievreters in huis haalt. Richt je liever op muziek, kunst en wandelingen bij ondergaande zon.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat creatieve sappen vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Een vruchtbaar weekje waarin je waarschijnlijk voor meer en/of lekkerder brood op de plank zorgt. Er is goed nieuws. Ben je in dienst, dan krijgen projecten groen licht, of krijg je promotie of een bonus. Je merkt dat je het beste tot je recht komt in een warme, verwelkomende sfeer waarin je jezelf durft te laten zien. Het is nu extra belangrijk om je ambities en wensen een stem te geven. Vermijd wel de neiging om jezelf als een elastiekje op te rekken om te pleasen of om vooruit te komen. Wees gewoon helder over wat je wilt, en respecteer ook andermans mening. Jij hebt de ander nodig, en de ander jou. Het is mooi als je die balans ziet en weet te handhaven. Richt je daarom op ‘zeggen wat je doet en doen wat je zegt’. En wees trots op geleverd werk. Trakteer jezelf op een schouderklopje!

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houd jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Mooie week om dankbaar te zijn. Wat gaat goed? Met wie ben je blij? Waardering doet alles wat al glans heeft, schitteren. Worstelen er veel tegenstrijdige gevoelens om de Olympische titel? Richt je op de mooie, die waarvan je spontaan glimlacht. Gesprekken leveren veel op deze dagen. Brainstorms of overlegmomenten op het werk, maar ook onderonsjes met de buurvrouw of een vriend(in) geven je een fris perspectief. Er is iets om naar uit te kijken. Heb je ook gemengde gevoelens over een relatie? Best kans dat je er rug- of maagklachten van hebt of je gewoon wat landerig voelt. Blijf daarom niet in het verleden hangen. Ja, fouten worden gemaakt. Jij maakt ze, de ander maakt ze. We zijn allemaal mensen. Neem een filosofische houding aan en vergeef. Dat doe je niet voor die ander, maar voor jezelf – voor je eigen gemoedsrust en gezondheid.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Toevalligheden spelen deze week een grote rol. Kom je iemand tegen die je net dat stukje missende informatie geeft? Was je net van plan om op te geven, krijg je een verlossend telefoontje? Of glijdt iets dat je eerder moeilijk vond opeens van een leien dakje? Je zit in de flow. Best kans dat je nu geneigd bent om de rivier nog wat te pushen: je wilt misschien het onderste uit de kan. Geef daar niet aan toe. Richt je liever op gevoelens die je ergens in een hoekje hebt weggezet ‘voor later’. Boosheid, teleurstelling, verdriet. Het zijn de drie gasten die – nu het lekker gaat – in de weg kunnen zitten. Om maximaal van je leven te genieten, trakteer je ook dit trio op een potje aandacht. Wat was de trigger? Je hoeft je gevoelens niet te uiten of delen. Merk ze op: ‘Oh ja, daar heb je ze. En zo voelen, ruiken of proeven ze’. Richt je daarna op iets blijs en ze vertrekken vanzelf.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Is het niet stuk? Waarom zou je het dan maken? Het kan je motto zijn deze week waarin je gevoeliger bent dan anders en meer gericht veiligheid. Geduld, niet voor je beurt praten en het gekke van situaties inzien helpt om deze dagen zonder kleerscheuren door te komen. Op het werk is het zaak om goed te luisteren en je te voegen naar mensen met meer kennis en ervaring. Je leert ervan, ook als het ‘mis’ gaat. Samen zijn met je geliefde(n) is nu heel belangrijk. Blok dagen in je agenda om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en van elkaar te kunnen genieten. Herinner jezelf aan waarom je precies voor hem/haar viel. Ben je aan het daten, dan zou je nu best serieuzere plannen willen maken. Maar er spelen ook vragen. Stel ze en luister uitgebreid naar de antwoorden. Komt het erop aan, kijk dan vooral of iemand de woorden ook waarmaakt.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Hoogstwaarschijnlijk ben je niet in de stemming voor routines deze dagen, je wilt in actie komen. Waren er boze momenten in de afgelopen weken, dan zin je hier en daar waarschijnlijk op wraak. Geef er niet aan toe, sta boven de situatie, verlaag je trilling niet. Besef vervolgens dat haat voorkomt uit onderdrukte woede en geef die een gepaste uitlaatklep. Misschien helpt slaan op kussens, schoppen tegen bomen of ergens in een verlaten polder schreeuwen tot je hees bent. De koeien schrikken er misschien van, maar het kan jou lekker opluchten. Leid jezelf daarna af met leuks. Doe spontaan een weekendje Texel, koop een nieuwe mobiel of neem deel aan een digitaal koor. Ook herinneringen maken zachte gevoelens los. Weet je nog, die wandeling door Venetië? Die fietstocht op Bali? Waarschijnlijk kan het snel weer.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: ‘Erover praten’ is niet handig als de emoties nog door je lijf heen gieren. Neem tijdens stressvolle dagen deze week meer tijd om te voelen: time out! Waarschijnlijk ben je geneigd om zekerheid te zoeken, om afspraken vast te leggen en contracten te tekenen. Je wilt weten waar je aan toe bent, dat voelt veilig. Toch is het op veel fronten handig om de zijweggetjes open te houden. Niet alleen voor jezelf, ook voor je omgeving die je dan als flexibel ervaart. Die geitenpaadjes blijven bestaan, dus laat je niet haasten. Het is ook een week waarin je tot de conclusie kunt komen dat je je leven wilt bouwen rondom wat je zelf graag wilt (bereiken). In plaats van je aanpassen om erbij te horen of je te voegen naar andermans wensen. Er ploft dus een uitnodiging aan jezelf op je deurmat – of in je mailbox – waarop staat: ‘Stel je hartenwensen voorop’. Maak een prio-lijstje: dit ga ik eerst doen, en al het andere kan eventueel later.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Best kans dat je voor een aantal beslissingen staat. Heb je een eigen bedrijf, dan heb je misschien het gevoel dat je er een schepje bovenop moet doen. Of dat er een nieuwe markt is voor het product dat je verkoopt of de dienst die je verleent. Je hebt er zin in en de energie voor. Zelfstandigheid en vrijheid zijn wel dingetjes om rekening mee te houden. Ze spelen niet alleen zakelijk maar ook in je persoonlijke relaties. Je wilt ruimte, je wilt zélf beslissingen nemen. En je voelt je door anderen snel aan banden gelegd. Probeer dit zoveel mogelijk zelf te verwerken. Geef emoties cool down-tijd, zodat je relaties niet beschadigt. In de liefde raak je er misschien een beetje moedeloos van: waarom lukt het nou niet? Misschien herken je de valkuil waarin je eerder verzeild raakte. Is het een oud patroon dat je per ongeluk aan het herhalen bent? De herkenning ‘oh, ik ben er weer ingetuind’ is een eerste stap om er voortaan om zo’n situatie heen te wandelen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden