PREMIUM

Zo ziet deze week (12 tot en met 18 oktober) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 41 (12 tot en met 18 oktober 2021):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Een persoonlijke situatie vergt veel van je aandacht. Maak deze week Geduld-Is-Een-Schone-Zaak je motto en houd je agenda zoveel mogelijk vrij van verplichte nummers. Vat het niet persoonlijk op als je partner niet in de stemming is om te praten. Je komt er misschien achter dat je jezelf veel beter kunt ‘dragen’; dat je weet hoe je om moet gaan met je eigen negatieve stemmingen en heftige emoties. Je weet: ze gaan voorbij, mits je ze eerst toelaat. Ook ontdek je waarschijnlijk dat sommige van je oordelen over situaties of andere mensen niet meer opgaan. Ze van je afschudden gaat nu redelijk makkelijk. Je ziet mensen in een nieuw licht. Het aller makkelijkst gaat dat als je jezelf kunt schommelen, in een schommelstoel. Of zoek een schommel en laat de wind je haren van voren naar achteren wapperen. Focus verder op het grote plaatje. Details zijn voor morgen.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Als er iets niet in deze week past, dan is het kritiek. Of je het nu levert of ontvangt: het wekt alleen maar gevoelens van schuld en schaamte op – bij jou en/of bij de ander. Wil je niet! Kijk daarom vooral wat wél goed gaat, wat wél lukt en wat wél lekker loopt – bij jou en bij de ander. Deze week word je ook verrast door ‘toevalligheden’. Een oude kennis die je tegen het lijf loopt kan wijze woorden spreken. Je krijgt misschien precies op het moment dat je auto het begeeft een financiële meevaller. Daarnaast worden deze dagen zowel je creatieve als je humoristische spieren getraind. Vooral als je iets moet organiseren, voor je werk of een hobby, is dat handig, want je speelt jezelf extra in de kijker. Ben je nog op zoek naar romantiek, dan is het goed mogelijk dat die je deze week ‘toevalt’. Geniet vooral niet met mate!

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Doe niet alsof je iets begrijpt terwijl je het niet begrijpt. Dat lijkt een open deur, maar hoe vaak knikken we gedienstig ‘ja’ terwijl we ‘Hûh?’ denken? Vragen stellen is een teken van intelligentie, dus schroom vooral niet. Vooral in werksituaties wordt daardoor een probleem dat al langer sudderde opgelost. In de liefde gaat het lekker deze week, tenzij je om Het Onderwerp heen hebt gezeild. Wees gerust: dit is geen week voor verbroken relaties. Dus neem je verantwoording en breng het ter sprake. En ook al voel je niet alsof je schuldig aan iets bent: biedt toch je sorry’s aan voor je aandeel in een bepaalde, ongewenste situatie. Je kunt nu grote stappen zetten, vooral als je je neerlegt bij het feit dat niet iedereen het eens zal zijn met wat je onderneemt. Luister daarom alleen naar de mensen wiens mening je respecteert.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Hoe weet je of je beter bent geworden in voelen? Aan het feit dat je niet meer zo ondersteboven raakt als emoties opvlammen. Je kunt helder blijven denken en handelen. Misschien voel je je wat rusteloos deze week, alsof er iets in de lucht hangt. Richt je daarom op praktische zaken, het is lekker om dingen die al wat langer zijn blijven liggen, weg te werken. Je zult merken dat het ook mentale rommel opruimt. Je geliefde moet het deze dagen doen met kusjes in het voorbijgaan. Plan wel tijd in voor een weekend ongestoord samenzijn, daarmee laat je weten dat hij/zij je nog steeds dierbaar is. Ben je aan het daten? Verwacht dan verrassingen. Je wordt misschien uitgenodigd voor iets giga leuks, maar… kun je het je wel veroorloven? Zeg geen ‘ja’ omdat je het gevoel hebt dat je het ervoor over zou moeten hebben. Eerlijk zijn, ook over je financiën, zal de juiste partner nooit wegjagen. Integendeel!

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ondervinden als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: De trilling nodigt deze dagen uit om iets te vieren. Je schept in ieder geval plezier in het plannen van iets feestelijks. Best kans dat tijdens een verjaardag of jubileum ook meteen een aankondiging op het romantische vlak komt. Het is tijd om serieus te worden in de liefde! Het draait allemaal om het effect dat je op elkaar hebt – en niet zozeer of jij of de ander er beter van wordt. Nieuwe deuren openen zich en je leert op een andere manier kijken naar je mogelijkheden. In ieder geval kom je erachter dat je veel meer kanten op kunt dan je zelf had gedacht. Vrijheid gaat wel hand in hand met verantwoordelijkheden. De vibratie van de week helpt je het juiste pad voor jou te kiezen. Best mogelijk dat je besluit om terug te gaan naar de schoolbanken, dat je (toch nog) inschrijft voor die opleiding. En, hoe voelt dat?

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Iets accepteren betekent niet dat je genoegen neemt met rottige omstandigheden. Het betekent dat je de feiten onder ogen ziet, en kiest voor wat juist is. Simpelweg omdat je het juiste wilt doen. Je buikgevoel leidt je erheen. Hint: dit werkt als homeopathie. Best mogelijk dat je eerst ‘slechter’ wordt van jouw keuze, voordat je er ‘beter’ van wordt. Je hebt misschien de drang om iets of iemand te willen veranderen. Daarmee daagt de trilling je uit; je leert te ontspannen in spannende situaties. Je gezondheid kan te wensen overlaten. Stel dat doktersbezoek niet uit. Waarschijnlijk vertelt hij/zij je iets dat je zelf allang wist, maar heb je het weggestopt in het laatje ‘te moeilijk’. Vraag daarom om hulp, liefst van ervaringsdeskundigen. Houd jezelf ondertussen behalve met je beroep bezig met opruimen. Je weet wel, die uitpuilende kast of kamer vol met dozen.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: De vibratie geeft je deze week een rationele vleug en autoriteit: je wordt misschien zelfs gevraagd voor een klus waar jij veel ervaring mee hebt. Of een idee krijgt groen licht. Had je nog twijfels over je kwaliteiten, dan worden die daarmee weggevaagd, je leert je eigen waarde beter kennen. Best kans overigens dat je hier een paar nachten wakker van ligt. Bedenk dan dat je die hersenspinsels over problemen beter kunt vervangen door vertrouwen: het is niet voor niets op jouw pad gekomen. De tijd van hopen is voorbij, het gaat nu om actie ondernemen. Dat gaat wel ten koste van romantiek; heb je een lief, vertel dan vooral hoe belangrijk me-time momenteel voor je is. Als het goed is, komt er begrip. Reizen waarbij je zakelijks en aangenaams combineert geven je nieuwe energie. Altijd fijn om er even tussenuit te zijn. Dat geldt zelfs voor ommetjes in de omgeving, bij maanlicht.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: De week staat in het teken van iets afmaken. En dat kan weer het begin inluiden van iets nieuws starten. Kom je hobbels tegen? Het kan later heel goed een berg zijn die je uithoudingsvermogen test. Je kunt het! Ben je bezig te scheiden – of dat nu om een zakelijke of persoonlijke relatie gaat – dan kom je er beter uit. Vooral als je je emoties onder controle houdt, en ze pas uit als je in vertrouwd gezelschap of alleen bent. De trilling geeft je nu een sterke positie, maak er gebruik van door deals te sluiten en contracten van je krabbel te voorzien. Je zult er nog jaren plezier van hebben. Ook privé en tijdens hobby’s is het een week waarin je lekker gaat. Toon je betrokkenheid en wees niet bezig met andermans reacties. Doe gewoon je ding, dan begin – en eindig – je deze week met een tevreden glimlach.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Onverwachte omstandigheden kunnen je uitdagen deze week. De trilling zet je aan tot actie. De nieuwe realiteit komt om de hoek kijken. En schotelt je een plaatje voor waar jij best je best voor wilt doen! Niet dat je stilstond. Integendeel, je bent juist heel druk geweest om losse eindjes uit het verleden vast te knopen. De vibratie geeft je nu het zelfvertrouwen om beslissingen te nemen. Niet dit. Maar dat! Best kans dat de lach met een traan gepaard gaat. Heeft een relatie geen toekomst (meer), dan ben je deze dagen geneigd om definitief afscheid te nemen. Denk je juist aan samenwonen en/of trouwen, dan maak je plannen in die richting. Doe het in dat laatste geval wel rustig aan, pas volgend voorjaar geeft de trilling je die extra liefdes boost. Vermijd in de tussentijd zwart-wit denken. Er zijn altijd meerdere grijstinten die ook tot je verbeelding spreken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden