PREMIUM

Zo ziet deze week (13 tot en met 19 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 28 (13 tot en met 19 juli):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Een kilo actie gemixt met een flinke ons zelfvertrouwen. Dat is jouw week, waarin je veel voor elkaar kunt krijgen. Vooral waar het om zelfontwikkeling en zelfkennis, maak je vorderingen. Het kan nu lijken alsof er vooral financiële uitdagingen spelen – geld houdt je bezig. Ook kinderen die jouw advies niet willen aannemen, of ouders die je bewust of onbewust onder druk zetten, zijn zaken die je aandacht vragen. Daaronder ligt waarschijnlijk een ander conflict verborgen. Vraag jezelf af of je misschien nog boos op iemand bent over iets dat eerder speelde. Of dat je je gekleineerd voelde en nu (onbewust) op ‘wraak’ zint. Zou mooi zijn als je een manier kunt vinden om zaken recht te zetten, vooral in jezelf. Staat de ander ervoor open, dan kan een goed gesprek helend werken. Maak samen een wandeling en stel vragen. Wees bereid om te observeren, luisteren en met opkomende gevoelens mee te zwemmen. Je leert nu veel over je eigen – en andermans – kracht en hoeveel je kunt bereiken door afstemming en sámenwerking.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Emotie-alert! Dit sociaal gevoelig liggende jaar brengt deze week waarschijnlijk wat teleurstellingen. Je kunt je aan jezelf ergeren; iets dat je dacht losgelaten te hebben komt in alle hevigheid terug. Best mogelijk dat je een ex tegenkomt en spijt krijgt. Of juist weer kwaad op hem/haar wordt. En er is kans dat je een relationele knoop doorhakt. Je gaat uit elkaar of kiest juist heel bewust voor samenzijn. Op al deze manieren brengt de trilling je in nauw contact met je gevoelens. Zodat jij ze kunt zien voor wat ze zijn. Net als gedachten drijven gevoelens vanzelf voorbij. Het beste recept om sneller tot gemoedsrust te komen: merk alle gevoelens op en laat ze door je heen glijden. Er is niets mis met gevoelens, tenzij jij er een (nare) betekenis aan geeft. Onthoud ook dat er nooit een goede reden is om de ander ‘de schuld’ te geven van jouw emoties. Begrijp je dit met heel je hart, dan kan deze week een grote doorbraak voor je betekenen.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Onzekerheid en nieuwsgierigheid zijn je maatjes deze week. De trilling komt met een compleet nieuw scenario, je kunt ergens een frisse start mee maken. Best kans ook dat je er nog niet helemaal aan wilt. Of dat je de ene dag dit en de andere dag dat wilt. Vraag jezelf nu vooral af wat je tegenhoudt en welke obstakels je zélf neerzet. Lijd je aan uitstelgedrag, vind je het nog eng of op z’n minst spannend? Wat je ook tegenhoudt, bezem negatieve gedachten uit je hoofd en visualiseer je doel. Laat het vervolgens los en zet kleine stappen in de juiste richting. Zit je midden in een verliefdheid, dan ontdek je – behalve al die fysieke pluspunten – dat je samen die droom werkelijkheid wilt/kunt maken. Kan te maken hebben met het creëren van een nieuw leven (baby). Kan ook gaan over een creatief project waar je samen je (vrije) tijd in steekt. Focus op: humor en positieve gedachten.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Je innerlijke adviseur klopt aan je deur. En jij weet best waarvoor hij komt. Heb je iets, waarvan je wéét dat je moet doen, nagelaten? Geef er gehoor aan en plan het in. Ook het wegwerken van achterstallig werk, of iets dat je moet organiseren voor de toekomst, krijgt de trilling in beweging deze dagen. Het brengt je die zucht van verlichting en sereniteit. Wees nu extra lief voor jezelf. Vooral als je je een beetje eenzaam voelt – als single zie je nu overal stelletjes om je heen – is het zaak om in het hier en nu te blijven. Leg de focus op iets anders. Vermijd het geven van uitleg over waarom je single bent/nog niet samenwoont/bent gescheiden/nog geen (tweede) kind hebt. Het gaat een ander geen fluit aan, en jij raakt meer verstrengeld in gedachten die niets opleveren. Geniet, al dan niet met je lover en/of vrienden, van alles wat buiten plaats vindt. Foto’s kunnen nu mooie herinneringen voor later opleveren.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Ben je niet op vakantie, dan onderzoek je deze dagen iets anders dat je boeit. Of het nu een zakelijk project is, een hobby waar je dieper in duikt, of die man/vrouw over wie je meer wilt weten. Je voelt je een vrije geest en gedraagt je waarschijnlijk avontuurlijker dan ooit – ook tussen de lakens. Misschien probeer je iets waar je altijd al zin in had, maar niet durfde. Of ben je ruimdenkender naar jezelf en je partner toe; je bent niet elkaars ‘bezit’. Heb je inkomen uit iets creatiefs, dan dank je waarschijnlijk regelmatig de hemel. Je krijgt betaald voor iets dat uit je hart komt. De vraag om samenwerking kan opkomen en misschien heb je daar, surfend op deze heerlijke ego-golf, niet zoveel zin in. Zeg niet definitief ‘nee’, want de vlag hangt er binnenkort weer anders bij. Je hebt anderen nodig. Koester vooral die leven-en-laten-leven instelling en houd een open geest.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Iedereen wil een stukje van je opknabbelen: je bent populair! De keerzijde daarvan is die immer bliepende, tringelende en zingende mobiel. Je drang om het anderen naar de zin te maken, brengt waarschijnlijk wat stress met zich mee. Dat kan zich weer vertalen in symptomen als keelpijn, buikpijn of moeheid. De trilling geeft je een duidelijk advies: neem meer verantwoording voor je eigen welzijn. Waar ligt je loyaliteit als het er echt om gaat? Begin bij jezelf, zou je motto moeten zijn. Jezelf begrijpen kan je invloed op anderen nu ook behoorlijk vergroten. Heb je een partner, dan kun je mooi oefenen. Waarschijnlijk ben je nu overgevoelig voor zijn/haar irritante gewoontes. In plaats van hem/haar te willen veranderen, verander je zelf. Je besluit dat iets of iemand jouw ergernis niet waard is. Goed en slecht bestaan alleen in jouw hoofd. Wees dus vaker neutraal. Laat je mening achterwege voor meer rust.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Er ontgaat je weinig. Het is een week waarin je intuïtie extra sterk is. Komt er een voorgevoel uit, dan kan dat kippenvel-momenten opleveren. Vroeg opstaan is nu een dikke aanrader. Geniet van de zonsopgang tijdens een ochtendwandeling. Er komt dan veel informatie door en je begint de dag met een rustig hoofd. Best kans dat je weg van huis bent, op een retraite of op visite bij een vriend(in) in Verweggistan. Je raakt er geïnspireerd en optimistisch door. Er is wel een maar: iets of iemand kan anders zijn dan het lijkt. In deze weeksfeer stel je beslissingen of antwoorden liever uit, vooral als je onrust voelt opkomen. Duik eerst dieper in de feiten, zodat je bewuste keuzes kunt maken. Richting kiezen is nu essentieel, je kunt er het hele jaar positief mee beïnvloeden. Weet je even niet of je naar links of naar rechts moet? Kies het pad wat licht, zonnig en relaxt aanvoelt.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Single en op zoek? Je werk knabbelt een behoorlijke portie van je vrije tijd op. De meeste kans maak je dan ook op de werkvloer, waar je gelijkgestemd samen verder kunt buffelen. Er waait een serieus windje en of je nu zelfstandig bent, voor een baas werkt of geniet van je vrije tijd: grote kans dat je je erg verantwoordelijk voelt voor het juiste reilen en zeilen van dingen. Valkuil van de week: jezelf en anderen teveel pushen. Stel doelen, maar giet ze niet in beton. Ga je op vakantie, dan ben jij waarschijnlijk degene die meeneemlijstjes maakt: paspoorten, medicijnen, zonnebrillen, vaccinatiebewijzen. Ben je thuis, dan houden details die verband houden met (ver)bouwen, professioneel advies geven of krijgen en gezondheid je bezig. Je vindt compromissen waarmee je kunt leven. Zit je in een scheiding, dan vordert die ook gestaag. Best kans dat je onder invloed van de weektrilling een (eigen) huis vindt waar je je ook thuis kunt voelen.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Maak je geen zorgen als een plan of actie wordt uitgesteld. De weeksfeer geeft je tijd om iets dat je eerder over het hoofd zag te ontdekken. Of geeft je kans om een betere oplossing te vinden. Parkeer het probleem en ga wat anders doen. Eerlijkheid is nu je grootste troef, vooral naar jezelf toe. Je komt er waarschijnlijk achter dat je behoorlijk bent veranderd in het afgelopen jaar. Misschien wil je wel helemaal niet meer wat je dacht dat je wilde? Woon je samen of ben je getrouwd, dan is de kans groot dat je het rijk een tijdje alleen hebt. Je geniet ervan! Ook als single ben je nu graag solo onderweg. Je bezoekt misschien een land dat altijd al op je verlanglijstje stond. Of komt erachter dat Nederland ook onverwacht prachtigs heeft dat het ontdekken waard is. Interesse in ‘zweverigs’ is er ook. Misschien laat je je (geboorte)horoscoop maken of bezoek je een numeroloog voor een andere kijk op je persoonlijke situatie. Onthoud nu vooral dat van gedachten veranderen helemaal oké is.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden