PREMIUMNUMEROSCOOP

Zo ziet deze week (15 tot en met 21 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 24 (15 tot en met 21 juni):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Was je aan het rennen? Dan mag je nu gaan wandelen. Of zelfs stilstaan. Heb je (nog) geen vakantie, neem dan toch voldoende rust. Dat kan nu best lastig zijn als je innerlijk gewoel voelt. Richt je aandacht daarom meer naar binnen. Wil je toch bezig zijn, maak dan je huis schoon, organiseer je kledingkast, rommel wat in de tuin of op je balkon. En voel wat de afgelopen periode met je heeft gedaan – en voor je heeft betekend. De trilling van de week gaat over het zien van mogelijkheden. Verwerp je iets omdat het je simpelweg onmogelijk lijkt? Sta er dan toch wat langer bij stil. Welke wens zie jij de komende jaren graag voor jezelf in vervulling gaan? Er komt misschien nieuwe informatie – vaak in de vorm van gevoelens – waardoor je iets of iemand, of jezelf, met andere ogen gaat zien. Naar advies luisteren is prima, maar onthoud dat beslissingen altijd vanuit jouw eigen hart moeten komen.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Het leven lijkt soms een lange to-dolijst. Hopelijk doet de trilling van de week je inzien dat je niet constant tegemoet hoeft te komen aan andermans wensen. Als je dan al iemand moet pleasen, geniet dan vooral van die frisse bries die gezond egoïsme heet. Wees open over je agenda en vertel eerlijk wanneer jij niet kunt. Of wilt. Je kunt anderen niets geven als je zelf ‘leeg’ bent. Spreek daarom alleen af met mensen die het beste in je naar boven halen. Die je motiveren om je eigen gang te gaan, en je doen inzien dat je op de juiste weg zit. Je voelt het nu haarfijn aan: de zin van macht is niet om overheerst of gecontroleerd te worden, maar om (jezelf) te leren machtigen. Romantiek hangt ook in de lucht – iemand uit je werksfeer heeft misschien meer dan professionele interesse. Momenteel ben je meer gericht op je werkzaamheden. In een relatie? Prima week om het over een toekomst samen te hebben.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Grote kans dat je nu tamelijk obsessief met reizen bezig bent. De standaard vakanties boeien minder: het moet bijzonder, je wilt méér dan zon, zee en strand. Avontuur lonkt. Moet je deze week wel werken, dan doe je dat liever niet in de kantoortuin of thuis, maar zo mogelijk ergens op een terras. Een project of plan kan daarbij stagneren: doordat iemand op vakantie of anderszins afwezig is? In ieder geval kun je behoorlijk emotioneel reageren op zelfs de kleinste tegenslag. Wat anderen doen en laten of zeggen heeft nu grote impact op je. Je wilt door en wel op jouw manier! Himalaya ’s maken van zandduintjes is nu jouw valkuil. En: dat je het afreageert op anderen. Laat die woelige emoties er vooral uit, maar doe het wel in een ‘veilige’ omgeving. Zelfs je geliefde hoeft niet mee te lijden, het is tijd om zelf met pieken en dalen te leren omgaan. Focus op: leven en laten leven. En op optimisme.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Je zelfvertrouwen is flink gegroeid in de afgelopen tijd. Er valt veel na te denken en voelen. Hoe anders kan een situatie eruitzien als je er vanuit een andere hoek naar kijkt! Met die nieuwe vlaag energie kun je je partner deze week waarschijnlijk heel goed bijstaan tijdens een moeilijke fase – op het werk of met oudere familieleden die hulp nodig hebben. Ben je single, dan ben je niet in de stemming om spelletjes te spelen. Je wilt weten waar je staat en bent helder over je wensen. Je bent je er heel bewust van dat jij de regisseur van je leven bent. Jij cast de hoofdrollen. Maar: anderen hebben ook de keuze om al dan niet in jouw film te willen meespelen. Blijf deze dagen niet te lang dralen bij teleurstelling. Draai je om en vervolg je pad. En wees proactief als je opstoppingen ziet ontstaan. Geldt ook voor gezondheid: voorkomen is beter dan genezen.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Ongeduld tekent deze week, als je niet oppast. Komt die hypotheek rond? Krijg ik die baan? Hoe is de uitslag van die test? Je zit waarschijnlijk vinger trommelend op nieuws te wachten. De weeksfeer geeft ook de neiging om je vast te bijten in relationeels. Speelt er iets tussen jou en je partner, met de buren, collega’s of vrienden? Heb het erover en wees daarbij wel open over je wensen, maar wees daarnaast vooral de luisterende partij. Kom eerder gemaakte afspraken na en ga voor de simpelste oplossing. Binnen al je relatie(s) kunnen financiële issues langskomen. Vermijd het om verzeild te raken in oeverloze discussies over details. Zwijg vaker en voel na over het grote plaatje. Luister tussen de regels door: welk gevoel zit achter de vraag? Is het angst, onthoud dan dat je dit niet voedt. Zoek balans in krijgen en ontvangen.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Je zonnige kant drijft boven. De trilling geeft je een mooie week voor sociale interactie. Zelfs wat irritante afleiding of last minute koerswijzigingen kunnen die glimlach niet van je gezicht afkrijgen. Ga je op vakantie, neem dan voorzorgsmaatregelen. Vul je verbandtrommel aan, vergeet je zonnebrand niet en wees extra alert op vertrektijden, tickets en paspoorten. Ben je aan het werk, dan kan je bedrijf of baas met wat onverwachte regels, extra taken of zelfs rigoureuze aanpassingen komen. Toch kan het de pret waarschijnlijk niet drukken, je reageert nu heel flexibel. Een kleine hobbel komt misschien als je iets wat je geliefde zegt of doet verkeerd opvat. Leg geen zout op slakken. Vermijd ook teveel gepraat. Op blote voeten lopen, liefst langs het strand, is een prima manier om in het nu te zijn.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Gedoe met mensen die je lief zijn, kan erin hakken deze week. Best kans dat je je op je tenen getrapt voelt en dat je wacht op excuses. Voel je dat er afstand groeit, probeer het dan liever met een dotje humor en een simpele zin: ‘Hey, het spijt me’. Onthoud dat waar twee kijven altijd twee hebben bijgedragen aan die sfeer. Erken jouw rol in het geheel, dat nodigt de ander uit om hetzelfde te doen. Praktische problemen kunnen je nu ook dwars zitten: misschien heb je wat geldgebrek, gaan er apparaten stuk of moet je een lening (onverwachts) terugbetalen. Je zoekt misschien alternatieven om meer geld te verdienen, of om iets te verkopen dat je niet meer nodig hebt. Het is nu niet gemakkelijk om iets nieuws te starten, dus wacht daar liever mee. Houd het leven zo simpel mogelijk.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Deze week lijkt er veel tegelijk te gebeuren en je moet je aandacht verdelen. Dat kan rommelig aanvoelen. Afspraken worden verzet, plannen aangepast. En een verborgen gezondheidsprobleem kan aan het licht komen. Je wordt gedwongen om keuzes te maken: hoe wil je ermee omgaan? Weet dat er altijd meerdere opties zijn, en dat veel wegen uiteindelijk naar Rome leiden. Kies de weg die het ‘lichtst’ aanvoelt. In relaties speelt de fysieke kant, je kunt enorm van het vrijen genieten. De zon geeft je speelse energie, je flirt graag. Ben je single, dan hoef je nu geen grote offers te brengen. Geniet van het moment en weet je even niet of en hoe je verder met iemand wilt? Neem een time-out en onderzoek de mogelijkheden. Laat je leiden door moed en onthoud dat moed niet betekent dat je nooit bang bent. Moed is de acceptatie dat angst ook bij dat hele setje gevoelens hoort.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Neem alles wat er deze week om je heen gebeurt rustig in je op. Kauw er wat langer op dan anders. Je ziet dan pas hoe vervlochten je leven is met dat van anderen. Collega’s, familie, kameraden, politiek, je buurt. Je maakt deel uit van een groter plaatje en je ziet ook hoe we – en jijzelf in het bijzonder – als mieren rondrennen. Komend weekend is de trilling goed voor de nodige ontspanning, samen. Leg je mobiel vaker weg, zó ongezellig als iedereen op dat schermpje zit te kijken. Het leidt af van het goede gesprek, van echt contact. Dus kijk liever in elkaars ogen. Moet je tijd doorbrengen met mensen die op je knoppen drukken? Heb er vrede mee dat je het over sommige onderwerpen gewoon niet eens zult worden. Houd gesprekken luchtig. Deel je mening op vriendelijke toon en weet dat die van de ander ook prima is. Ben je aan het werk? Wees resultaatgericht. Je gaat dan meer op in het proces waardoor alles gemakkelijker gaat.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden