PREMIUM

Zo ziet deze week (17 tot en met 23 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

RedactieLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 33 (17 tot en met 23 augustus):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Het vrouwelijke zachte en het mannelijke stoere kunnen deze dagen armpje drukken in je binnenste. Wie wint? De trilling maakt het mogelijk om ze allebei credit te geven. Lief zijn als het kan, en harde grenzen aangeven wanneer dat moet. Aan jou de schone taak om te beoordelen hoe ver je gaat, zonder jezelf voorbij te rennen. Dat gaat je nu goed af. Het is ook een week waarin je graag dingen afhandelt. Die inschrijving voor die cursus of opleiding, voorbereiding treffen om weer aan het werk te gaan, je agenda bijwerken, informatie bij elkaar zoeken over hobby’s... Veranderingen brengen zowel positieve als negatieve emoties. De vibratie zegt ook dat er afscheid moet worden genomen. Dat is in veel gevallen niet gemakkelijk en je humeur kan er best onder lijden. Doe je best om geen Mount Everest te maken van molshopen. Accepteer jezelf en anderen, precies zoals ze zijn. Daarmee eer je zowel het masculiene als het feminiene in je.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses, normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Een week met veel speciale momenten! Je voelt je gezien, gehoord, geaccepteerd, nodig en waarschijnlijk heel tevreden. Projecten krijgen groen licht. Je inspanningen worden gewaardeerd. Nieuwe deuren gaan open. Misschien zelfs letterlijk als je aan een nieuwe baan begint of in een ander huis gaat wonen. Je wordt met je neus op je sterke kanten gedrukt, heerlijk! Het zijn daarom ook prima weken om te daten. Ben je single: sla je slag. Of je nu extravert of introvert bent; je bent op je eigen charmante manier gezellig en niet bang om je kwetsbaar op te stellen. Binnen je bestaande relatie kunnen nu grote beslissingen genomen worden: trouwen, samenwonen, een gezamenlijke bankrekening openen of een scheiding. Je hebt de lange termijn helder voor ogen. Zijn er moeilijkheden, wrijf je in je handen. Jij ziet er de uitdaging wel van in. Kortom: prima week om te genieten van je talenten en tijd te besteden aan de mensen en dingen waarvan je het meest houdt.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Moeten kiezen uit twee ‘kwaden’, het is geen sinecure. Moet je nou rechts, of links? Kun je je hart niet vinden in beide opties, bedenk dan dat uiteindelijk niemand behalve jijzelf je voor het blok kan zetten. Nee is óók een goed antwoord. En zelfs besluiten om niets te doen is een optie! Even stilstaan op een belangrijk kruispunt en wat langer om je heen kijken, is helemaal geen slecht idee. Frustraties kunnen nu al gauw opborrelen. Merk ze op als ze nog in het babystadium zijn – en uit ze. Doe dit privé, of met mensen die je goed kennen. Dan geniet je omgeving van een uitgebalanceerde ‘jij’. Je sociale leven is nu waarschijnlijk levendig, terwijl het op het werk saai kan zijn. Zit je te duimendraaien, vraag dan om meer uitdaging. Misschien is er een klus die je niet alleen van de straat houdt, maar waarvan je weer nieuwe vaardigheden aanleert. Die komen later wellicht van pas. Pak thuis dat klusje op waar je al langer tegenaan hikt. De voldoening die volgt als het geklaard is, is je beloning.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Nieuwsgierigheid. In dat teken staat jouw week en je zoekt overal de uitdaging. Even aan iets snuffelen, proeven en voelen: is het wat voor jou of niet? Harde keuzes of afspraken maak je waarschijnlijk niet. Je bent gauw afgeleid door een beetje van dit, en een beetje van dat. Deze dagen gaan ook over omgang met kennissen. Praatje hier, praatje daar. Erg diep gaat het allemaal niet, maar het is wel gezellig. Nieuwe kennissen komen in je leven met een bepaald doel. Vooral goede doelen of ruilacties trekken je aandacht. Hoe en wat je communiceert kan ondertussen heel veelzeggend zijn, en zelfs koerswijzigingen bewerkstelligen. De beste aanpak is nu de stap-voor-stap methode. Denk niet ‘nog even snel dit’, maar hou je aandacht er in iedere fase bij. Of je nu plantjes in je tuin plant, of bloemen in iemands hart. Verlies niet de moed als iets gecompliceerder lijkt dan je had bedacht. Je kunt het niet fout doen, jouw manier is prima. Als je het maar vol overgave doet.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Je kunt deze week versteld staan van wat je bereikt, alleen maar door te observeren en waarderen. Neem niets en niemand als vanzelfsprekend aan. Zet vooroordelen uit je systeem. Kritiek of onwetende reacties komen als een boemerang bij je terug. Denk goed na voordat je iets zegt. Let ook op je non-verbale communicatie. Fronsen, smalende gezichten trekken en schouders ophalen bevorderen de sfeer niet. Relaties bloeien juist op bij wederzijds respect, een gezamenlijk doel en begrip van wat je van een ander kunt verwachten – en niet. Zie jezelf vaker als ieders gelijke: van de directeur tot de schoonmaakster. Je hebt dezer dagen de energie om veel voor elkaar te krijgen. Af en toe zijn er gekke samenloopjes van omstandigheden die je zomaar een voordeel of tijdwinst opleveren. Een geliefde of collega heeft dat tijdrovende klusje al gedaan, of je haalt een trein eerder. Richt je vervolgens op voorbereidingen: wat je NU doet, scheelt later tijd en moeite.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: De realiteit dringt zich aan je op. Hoe zie jij de toekomst voor je? Wie of wat vind jij de moeite van je inspanningen waard, en wat geef je aan Fikkie? Jouw numerologische mix is interessant deze week, want zowel vrijheid als verantwoordelijkheid staat in de schijnwerpers. Het een kan niet bestaan zonder het andere. Je merkt waarschijnlijk dat jij – en alleen jij – verantwoordelijk bent voor wat je creëert. Of dat nu een kind, schilderij, situatie of zelfs een sfeer is. Waarmee maak jij het mengsel mooier? De sfeer is ook wat rusteloos. Omstandigheden veranderen snel en zonder al teveel waarschuwing. Heb je afspraken, ga dan op tijd op pad. Onverwachte vertraging is zeker niet uitgesloten, vooral tijdens langere reizen. Zit je in de dating-modus, doe dan niets uitzonderlijks om iemand te ontmoeten. Let wel op toevallige matches: grijpend naar dezelfde cake in de supermarkt, of naast elkaar op de lopende band in de sportschool.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Nieuwe baan, of juist blijven zitten waar je zit? Bewaren, of richting kringloopwinkel? Is de uitslag positief of negatief? Deze week kan het aanvoelen of je voortdurend ‘in de wacht’ staat. Richt je daarom op stabiliteit en de basics: goed eten, goed slapen, doe niets speciaals of anders dan anders. Laat de buitenwereld je niet opzadelen met haast. Wat langer kauwen op beslissingen is in dit 7-jaar helemaal verantwoord. Oók als anderen je proberen over te halen of met plausibele argumenten komen. Deze dagen kunnen je dan een heel nieuw perspectief op jezelf geven. Je leert jezelf (nog) beter kennen en accepteren, inclusief al je ups en downs. Dat gevoel geeft veel kracht. Richt je ondertussen op bestaande relaties en bestaande vriendschappen. Best kans dat daar een gesprek ontstaat waardoor je je eigen motieven nog helderder ziet. Jij weet diep van binnen best wat goed voor je is!

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: De nadruk ligt op keuzes. Heb je weleens gemerkt dat je vaak denkt in zwart en wit, ja en nee, altijd en nooit? De week leert je dat er duizenden grijstinten zijn. En dat je ook ergens rechts of links van het midden kunt uitkomen. En dat dat prima is! Tenzij je op vakantie bent – de week nodigt uit tot genieten van de natuur – weeg je waarschijnlijk allerlei opties af. Conventionele oplossingen staan nu waarschijnlijk in scherp contrast met je intuïtie. Onthoud nu vooral dat je altijd op het juiste moment op de juiste plaats bent. Het universum maakt geen fouten. Het zijn dagen om weer in contact te komen met wat jou altijd heeft geïnspireerd. Rust is daarbij essentieel. (Her)lees die biografie, wandel je favoriete route, maak dat recept van je oma. En kun je het geld missen: ga dan vooral voor die stilteretraite of dat seminar op het gebied van zelfontwikkeling. Je mantra: stilstand is nu vooruitgang.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Hoe wil jij leven: constant in strijd, of met gemak? Dat laatste komt binnen handbereik deze week. Vraag je in dat kader af in hoeverre jij ongewild wordt beïnvloed door anderen. Bij geliefden of mensen van wie je je afhankelijk voelt, is het maar al te moeilijk om onderscheid te maken. Doe ik dit omdat ik het echt wil doen, of voel ik me verplicht om altijd ‘ja’ te zeggen? Soms is het veel liefdevoller naar jezelf en je omgeving om bij een ‘nee’ te blijven. Zo krijgt iedereen de kans om eigen verantwoording te nemen. Doe je nu, ondanks tegenzin, dingen omdat het geld oplevert? Denk dan vaker aan de lange termijn: je houdt meer energie over aan iets dat je écht graag wilt doen. En waarin je goed bent. Ben je aan het daten? Je ontmoet nu interessante mensen via het werk of binnen een organisatie, club of instelling. Wees niet verbaasd als je opeens iets in iemand ziet wat je nooit eerder was opgevallen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden